• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Посета државног секретара, Министарства саобраћаја Владе Србије, Душана РафаиловићаПредставници Општинске управе и Дирекције за изградњу одржали су данас састанак са Душаном Рафаиловићем, државним секретаром у Министарству саобраћаја Републике Србије. Теме састанка биле су кључни инфраструктурни пројекти које тренутно реализује Дирекција за изградњу у сарадњи са локалном самоуправом, пројекти који су у плану, као и пројекти које је, због специфичности или обимности, неопходно спровести у тесној сарадњи са овим Министарством.

У име Општинске управе састанку су присуствовали Горан Савић, помоћник председника општине за економски развој и стратешки маркетинг и Драгољуб Трифуновић, помоћник председника општине за међунационалне односе и регионалну сарадњу.

„Управа ваше Општине је одлично препознала своју позицију и потенцијале. Стара Пазова гравитира према приградским општинама Београда, које немају услове ни могућности да доведу инвеститоре и ојачају своју привреду. Препознајући тај простор садашње руководство је допринело да се, испуњавањем неопходних услова за повољно пословно окружење, ова Општина позиционира као изванредна локација потенцијалним инвеститорима. Ово све не би било могуће да за кратко време није показана решеност да се ради и на терену ефикасно решавају сви проблеми са којима су суочени не само грађани већ и привредници, нарочито страни и донаћи инвеститори. Као одговор на вашу ангажованост и све иницијативе које долазе са стране Општине Стара Пазова Министарство саобраћаја ће настојати да вас на свим пољима и областима који су у нашој ингеренцији свестрано подржимо“, истакао је у свом обраћању Душан Рафаиловић, државни секретар Министарства саобраћаја.

Недељко Ковачевић, директор Дирекције за изградњу Општине Стара Пазова је овом приликом, поред планираних радова на изградњи петље на аутопуту Београд – Нови Сад (на искључењу за Нову Пазову и Старе Бановце), радовима на изградњи или реконструкцији: домова здравља, вртића и школа на територији општине и асфалтирања улица, посебно изложио детаље о пројекту санације пута Стара Пазова - Стари Бановци, који спада међу најважније пројекте Дирекције за наредни период. Он је подсетио да је са ресорним министарством већ договорена подршка и учешће у реализацији пројекта.

На састанку је такође договорена и помоћ Министарства саобраћаја око решавања проблема који је наслеђен од претходне власти, а то је пуштање у рад расвете на бициклистичкој стази између Старе и Нове Пазове. Према тврдњама државног секретара, и обећане помоћи у решавању овог питања, очекује се да ће сви грађани који користе бициклистичку стазу ускоро добити и неопходну расвету. Као закључак састанка договорен је наставак сарадње која ће, као и до сада, бити реализована у циљу што квалитетнијег обостраног рада и стварања бољих услова за живот грађана општине Стара Пазова.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије