• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Делегација oпштина из Републике Словачке у посети Старој ПазовиНакон званичне посете Општинске управе Старе Пазове општинама у Републици Словачкој половином априла ове године, само месец дана касније, уследила је узвратна посета Општини и њеној Управи у циљу упознавања потенцијала општине, учвршћивања односа и договора о будућим активностима.

Главни повод посете председника општина из подунајског микрорегиона у близине Братиславе је потписивање уговора о значајној сарадњи са Општином Стара Пазова у области образовања, културе и спорта.

Уговор о сарадњи су потписали, испред Општине Стара Пазова, председник Ђорђе Радиновић, а у име општина из Републике Словачке председници општина Miloslavov (Милославов) Milan Baďanský, Dunajska Lužnа (Дунајска Лужна) Štefan Jurčík, Hamuliakovo (Хамуљаково) Jozef Schnöbl, Kalinkovo (Калинково) JUDr. Štefan Božík, Most pri Bratislave (Мост при Братиславе) Ing. František Mastný и Rovinka (Ровинка) JUDr. Milan Bombala.

Након указане добродошлице за коју се побринула Љибушка Лакатош, начелница Одељења за спорт, омладину и културу, председницима општина из Републике Словачке се обратио Ђорђе Радиновић. „Велико је задовољство да након веома лепог пријема, који сте нама као представницима Општине Стара Пазова недавно указали, и ми имамо прилику да узвратимо ваше гостопримство. Сарадња коју ћемо заједнички градити ће бити од великог значаја за наше општине и настојаћемо се да поред образовања, спорта и културе радимо и на иницирању међусобних посета привредника, економске сарадње, нарочито када су у питању ваша искуства и пракса у припреми локалних самоуправа ка чланству земаља у великој европској породици, Европској Унији. Република Словачка спада у мали број земаља који су се изузетно добро снашле у тој улози, а наша жеља је да управо вама поверимо људе који би уз боравак у Републици Словачкој и ваш стручни надзор стекли неопходна знања, нарочито када су у питању предприступни фондови Европске уније намењени земљама будућим чланицама Уније“, закључио је Ђорђе Радиновић у свом обраћању.

Сећајући се првих иницијалних сусрета пре пар година, када је сарадња тек била у зачетку председник Општине Милославово Milan Baďanský се осврнуо на кључне чињенице, које повезују Општину Стара Пазова и општине из Словачке чији су представници дошли у посету. „Многи би рекли да је Дунав оно што нас повезује, али се ми не би задржали само на томе јер је то веза коју нам је природа даровала. Радујемо се што сарадња са вама постаје све интензивнија и што ће она убудуће представљати мост који ће спајати наша два народа, а самим тим и јачати повезаност заједнице Словака овде у Старој Пазови са својом матицом“, додао је Milan Baďanský.

Делегација ће током свог тродневног боравка у Старој Пазови имати прилику да посети и Народну скупштину Републике Србије, Словачки народни дом, Центар за културу, Соколски дом и друге знаменитости наше општине.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије