• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Представљен нацрт идејног пројекта за изградњу канализационе мреже на територији општине Стара ПазоваКао одговор на велику потребу за изградњу канализационе мреже на територији своје општине, управа Општине Стара Пазова и управа Дирекције за изградњу, у сарадњи са стручњацима компаније Финет инжењеринг, припремиле су нацрт идејног пројекта који ће обухватити свих девет насеља општине. У питању је опсежан пројекат за чију је реализацију, према садашњим проценама потребан период од четири до пет година, а укупна инвестиција износиће око 30 милиона евра.

Пројекат ће подразумевати обједињавање комплетне канализационе мреже у односу на један централни пречистач. У питању је изградња мреже канала и колективних праваца укупне дужине око 230 километара. Нацрт обезбеђује детаљан увид у пресек тренутне ситуације канализационе мреже, односно увид у све што је до сада урађено и шта је неопходно урадити на целој територији општине. Захваљујући иницијативи руководстава Општине и Дирекције пројекат ће подразумевати и насеља која у претходном периоду нису била планирана за израду канализационе мреже. Такође, пројектом ће бити обухваћена свака кућа, постојећа улица, новопројектована насеља, центри и објекти.

„Као што смо и обећали, планирамо израду канализационе мреже за сва места. Како би убрзали процес реализације ми смо већ у контакту са потенцијалним инвеститорима за концесију, а наша намера је да за овај пројекат задужимо инвеститоре по најповољнијим условима, који су у могућности да на најадекватнији начин реализују обухватан и веома захтеван процес изградње канализационе мреже. Додатно бих напоменуо да ћемо део канализације у Новој Пазови, како смо недавно најавили, урадити наредних месеци од средстава које смо за ту намену добили од Министарства грађевинарства и урбанизма“, истакао је Недељко Ковачевић, директор Дирекције за изградњу Oпштине Стара Пазова.

Цео пројекат ће се финансирати кроз програм јавно-приватног партнерства без задуживања Општине са мањим учешћем грађана. „Са оваквом капиталном инвестицијом остварујемо још један циљ, а то је јачање локалне економије и наших привредника, који ће бити ангажовани у саму реализацију пројекта, нарочито у сфери производње цевног материјала, бетонских елемената и транспотних услуга“, закључио је Горан Савић, помоћник председника Општине за економски развој и стратешки маркетинг.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије