• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Ђорђе Радиновић, председник општине Стара ПазоваПретходне изборе обележила је негативна кампања. Нема шта све нисмо чули, прочитали и видели, и више него често нас је било срамота што то читамо, гледамо и слушамо. Уместо да је управо било срамота оне који су нам то и приуштили. Накнадне увреде и по завршетку избора доказују да су то биле режиране предизборне представе, на челу са политички неоствареним људима. Данас су медији моћнији од саме реалности, што је довело до тога да оно што није емитовано, за масу људи и не постоји.


Позитивна нула до краја ове године, то је циљ коме тежи Локална самоуправа на челу самном. Нећу рећи величина, него дужина дуга, која износи око 10 милиона евра у које су урачунати и кредити који наравно нису враћени. Дуговања Јавних предузећа, лоша комуникација са школама, и брига према социјално угроженима, која је иначе била сведена на ниво преживљавања, кључне су ствари које сам затекао на почетку свог мандата.
Ситуација, да се налазимо у XXI веку, и да у општини затекнем велики број улица које инфраструктурно нису опремљене, напросто ми је незамисливо и изненађујуће за Стару Пазову која је од стране стручњака проглашена за најбољу локалну самоуправу у Србији.


Промена власти и почетак мог мандата донео је сам по себи велике промене, почевши од плана рада, другачије зацртаних циљева, и реализације истог. Првенствено је било важно да Дирекција за изградњу почне да враћа велики дуг, и за сада то иде добром путањом, у прва три месеца враћено је 250 милиона динара из буџета. Дирекција ради пуном паром. Реновиране су амбуланте у Војки и Голубинцима. Завршена је пешачко бициклистичка стаза која повезује Стару и Нову Пазова, и која даље имплицира изгадњу стазе која ће повезивати сва места старопазовачке општине. На радост свих грађана а поготово возача, почела је санација комплетно свих оштећених улица на територији наше општине, а до краја следеће године асфалтираће се све улице, поставиће се јавна расвета и сва домаћинства биће инфраструктурно опремљена. Временски услови су нас послужили па смо асфалтирали све улице у Војки, где је реализација водоводне мреже у току. Завршена је санација канализације у Новим Бановцима. Такође ћемо изаћи у сусрет нашим грађанима у Новој Пазови и санирати улице које су оштећене приликом постављања нових канализационих цеви. Изграђене су капеле у Сурдуку, Белегишу и Крњешевцима, а такође је у плану да се до Нове године обави унутрашње реновирање словачке евангелистичке цркве у Старој Пазови.

Дугујемо велику захвалност свим родитељима са наше општине који доприносе порасту наталитета,  управо с тим, до краја ове године у Новим Бановцима, изградићемо предшколски објекат од 800 м2 . Због великог броја паса луталица, планови за изградњу азила за псе је у завршној фази.


Базени, чија је изградња износила 3,5 милиона еура, и која је требала да буде знатно нижа, по завршетку купалишне сезоне, дочекала нас је са 35 оштећења и пукотина, чија санација је у току.

Такође напомињем сумљиву “изградњу” раскрснице у центру Старе Пазове, која је коштала преко миллион евра.

По погоршању временских услова, велике кише условиле су и показивање великих оштећења на регионалном колектору, између Старе и Нове Пазове, канализациона мрежа око 4 до 5 км је знатно оштећена. Канализација, којој су непотребно мењане цеви у периоду од 2000 до 2004 године, се буквално распала. Локална самоуправа ће се бавити санацијом, а надлежни нека реагују.

Могу да похвалим тим људи који је у рекордном року одбавио одмуљивање канала, и извршио чишћење великог броја дивљих депонија.


Желим да истакнем да ће се до краја следеће године, радити на реконструкцији путне мреже, Стари Бановци - Стара Пазова - Нова Пазова, са по три кружна тока. У источној индустријској зони су предвиђене 4 коловозне траке са одговарајућом сигнализацијом, а са Путевима Србије око изградње Петље Нова Пазова, у току су преговори.

Поред, завршетка радова, реновирања, изградње, којима се тренутно бавимо, нисмо занемарили ни социјалну политику, којој се посвећује посебан тим људи. Најугроженијима само обезбедили огрев за предстојећу зиму, као и пакете са храном.


Сав наш рад прате и инвеститори, како инострани тако и домаћи. Већина клијената има веома прецизно дефинисане захтеве, а многи од њих нам допуштају, или чак траже да ми сами направимо предлог понуде за сарадњу.
До краја године, све слободне парцеле у Источној индустријској зони ће бити продате компанијама које се искључиво баве производњом, и које ће нам до краја следеће године обезбедити нових 1500 радних места.
Поред Ајмакса и Делте који ускоро почињу са изградњом својих објеката, ту се налазе и други потенцијални инвеститори из Аустрије, Немачке и Француске.


Сви смо на испиту без обзира на партијску и верску припадност. Најбоље је да уместо сумњи и недоумица овоме приступимо са уверењем да су наши планови и обећања остварљиви, поручио је Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије