• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Стварање платформе за јачање административно – техничких капацитета општина, дефинисаних локалним плановима развоја и међуопштинском сарадњом у области уоптребе обновљивих извора енергије – ОИЕ Срема, само је један од циљева пројекта који је финансиран од стране Општине Стара Пазова и Покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.  Пројекат који носи назив - Јачање капацитета енергетског менаџмента у општинама Стара Пазова и Рума са циљем коришћења и инвестирања у обновљиве изворе енергије – подржала је Регионална развоја агенција Срем на челу са директором Миланом Мирићем. „Ми смо индентификовали пројекат заједно са Општином Стара Пазова и Општином Рума и Регионалном развојном агенцијом са којом би смо практично помогли и били претходница инвестицији у био гас постројењу на територији Срема.  Ми ћемо кроз овај пројекат појачати капацитет енергетског менаџмента у општинама Стара Пазова и Рума.“ -  истакао је Милан Мирић, директор РРА Срем.

 „За ово кратко време од како је основана РРА Срем, пројекти се не само надзиру, него и остварују. Сматрам да смо добро кренули, и да ће што више оваквих пројеката ући у Општине у Срему, и такође се реализовати. Биогориво је једини продукт биомасе који би Србија могла да извози“ – истакао је први човек старопазовачке општине Горан Јовић, који ј се захвалио свим учесницима на пројекту.

„Веома сам захвалан господину Јовићу што је подржао овај пројекат, а посебно бих нагласио важност овог пројекта, не само за локалну самоуправу, него и за привреду која ће добити подстицај да улаже у обновљиве изворе енергије. Компанија Делта Аграр је препознала ову локацију и јако добру сарадњу са локалном самоуправом, и такође смо проценили да овде постоје ресурси за покретање једног оваквог пројекта.“ Истакао је Александар Живковић директор за инвестиције и развој компаније Делта Аграр.

Овим прејектом ће се изградити капацитети локалних самоуправа у погледу пружања административних услуга и подршке инвеститорима у области ОИЕ, што уједно значи и лакши приступ фoндовима, како домаћим, тако и европским.
На конференцији која је одржана у Општинској управи, на којој је пројекат и представљен, испред РРА Срем Сања Ступар, одржала је презентацију истог. 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије