• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

50SAPDVПедесети сусрети аматерских позоришних друштава Војводине, који се већ 20 година одржава у Старој Пазови, званично су почели . Овај сусрет, за разлику од претходних, доноси једну представу више, тако да ће у такмичарском делу бити укупно 9 представа.

Сусрет је отворио глумац Воја Брајовић, који је истакао да аматерима није потребна подршка државе, него да је држави потребна подршка аматера. “Јако је важно чувати тај дух стваралаштва, и не треба га никад професионализовати.” Нагласио је наш легендарни глумац. Прву такмичарску представу извели су уметници Позоришног клуба Гест из Сечња, представу Пандорина кутија, која је ауторски пројекат Маје Шнајдер. 

Наредних 7 вечери пазовачкој публици представиће се и аматери из Шида, Ковина, Сенте, Инђије, Црвенке, Куле и Старе Пазове. Представе ће оцењивати жити у саставу: Милан Белегишанин – редитељ, Весна Ждрња – глумица и Симон Грабовац – књижевник и позоришни критичар.
Представе ће оцењивати и жири публике, убацивањем гласачких листића у кутије са оценама од 1 до 5. Пратећи програми неће изостати ни на овом јубиларном Сусрету, а први је био документарна изложба поводом 35 година рада и 60 година живота редитеља Љубослава Мајере, која је постављена у холу Позоришта. У току Сусрета биће и неколико промоција књига, а као и претходних година, након сваке представе ће се у холу Позоришта одржати разговори о представи, које ће водити Милош Лазић, позоришни продуцент, а у разговорима може да учествује и публика.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије