• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

У Београду је петак 10. фебруара отворен Први сајам социјалне заштите на коме је учествовала и успешно се представила општина Стара Пазова. Сајам је отворио Расим Љајић, министар за рад и социјалну политику, који је истакао да су резултати различитих реформи у нашем друштву које су почеле 2000. год. видљиви данас, и да је за добре реформе битан партнерски однос свих чинилаца у друштву, како невладиних организација, локалних самоуправа и свих других који доприносе да корисници социјалне заштите буду задовољни. "У области социјалне заштите први приоритет су деца, а посебно деца са посебним потребама, затим избеглице и расељена лица", истакао је Венсан Дежер, шеф делегације ЕУ у Србији. Јудита Рајфенбех, директорка канцеларије УНИЦЕФ-а у Београду, истакла је да Србија има добре законе у области социјалне заштите у којима се на прво место ставља породица.
Сајам је трајао само један дан, а после отварања одржано је неколико округлих столова.

 На штанду општине Стара Пазова представљен је заједнички пројекат -Развој и јачање услуга за децу са посебим потребама и њихове породице - и рукотворине деце из ШОСО "Антон Скала" и дневног боравка "Искорак". "Пројекат нових услуга у заједници за социјалну инклузију деце са сметњама у развоју, који је почео са реализацијом у јануару, фантастично функционише, активности се одвијају како су пројектом и предвиђене, а сарадња свих учесника овог кластера је веома успешна", рекла је у име општине Стара Пазова, Наталија Караџић, председница Управног одбора.

"То је пример и како се заједно може добро функционисати", истакла је Драгица Петковић, начелница за друштвене делатности општине Пећинци.

Носилац пројекта -Развој и јачање услуга за децу са посебим потребама и њихове породице- је општина Стара Пазова, пружалац услуга је ШОСО "Антон Скала", а партнери у овом пројекту који ће трајати две године су општине: Ириг, Рума и Пећинци.  

За Тању Тодоровић, директорку ШОСО "Антон Скала" Биљану Јелачић, директорку Центра за социјални рад из Пећинаца, први утисци са сајма су импресивни јер је било доста установа, центара и невладиних организација које се баве социјалном заштитом, који су такође потенцијални партнери у будућим пројектима.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије