• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Уговор о додели земљишта за изградњу престижног Технолошког парка у Старој Пазови потписали су председник општине Стара Пазова Горан Јовић и Бојан Стојадиновић, директор "Muehlbauer Technologies" доо. Реч је о гринфилд инвестицији од 10 милиона евра, а оријентација на извоз биће један од покретача развоја српске привреде Ова јединствена компанија ће запослити преко 100 стручњака. "Muehlbauer Technologies ДОО је ћерка фирма немачке компаније “Muehlbauer Holding AG&Co. KGaA” која је светски лидер у производњи технологије за израду идентификационих докумената и за коју у Европи и САД – у ради око 2000 људи, већином високо образованих.

У Старој Пазови ће се производити технолошка решења која омогућују највиши степен безбедности података, развијајући притом иновативне концепте уз помоћ врсних домаћих стручњака из ове области. Технолошки парк у Старој Пазови ће бити први центар такве врсте у Европи осим матичне Немачке. Немачка Компанија ће Технолошки парк градити на локацији у близини Националне куће фудбала у Старој Пазови, а реч је о гринфилд инвестицији вредној 10 милиона евра која би требала да буде готова идуће године. Председник општине Горан Јовић је подсетио да није случајно изабрана Стара Пазова где ће се градити Технолошки парк и истакао да је одлука донета када је власник, господин Јозеф Милбауер први пут дошао на ову локацију и видео како изгледа Кућа фудбала. Бојан Стојадиновић истакао је: Веома важна компонента инвестирања ове Компаније у нашу земљу је и сарадња са свим технолошким факултетима у Србији, кроз праксу и техничко усавршавање студената, уз могућност запослења. Поред представника локалне самоуправе и бројних новинара, потпсивању уговора присуствовали су: Верица Калановић, потпредседница Владе РС за привредни развој, др Бојан Пајтић, председник покрајинске Владе, Артур Хертле, шеф привредног одељња Немачке амбасаде, Божидар Лаганин, директор Агенције за страна улагања и промоцију инвестиција (СИЕПА) и Бојан Стојадиновић директор "Милбауер технолоџис" доо за Србију.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије