• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

У делу улице Бранка Радичевића у коме је изграђена тротоарска стаза, као и на још неколико места, која су процењена као ризична, постављени су лежећи полицајци. Постављању једног лежећег полицајца присуствовали су 19.07.2011. године Горан Јовић, председник општине Стара Пазова, Јован Тишма, директор Дирекције за изградњу, др Мишо Филип и Слободан Јовановић, у име МЗ Стара Пазова, Слободан Илић и Драгана Стојковић-Барјактаревић. Горан Јовић је окупљеним новинарима изјавио да је годинама постојала иницијатива за изградњу тротоара у тој улици, али није било, ни правних услова ни “добре воље”.

Ради се о изузетно фреквентној улици где није постајала стаза за пешаке, а возила су развијала велике брзине, чиме је безбедност пешака била веома угрожена. Јован Тишма је том приликом истакао да је ово још једна у низу инвестиција предвиђених редовним програмом рада Дирекције за изградњу општине за текућу годину. Инвестиција је вредна око 3 милиона динара, а инвеститор је Дирекција за изградњу. Близина школе и велики број несрећа минулих година су утицали да се ова улица нађе међу приоритетима, па ће изградњом стазе за пешаке и постављањем већег броја лежећих полицајаца, сигурност пешака бити знатно повећана. Дирекција тренутно ради на санирању ударних рупа на територији општине, а у плану је и асфалтирање још неколико улица. Изградњу стазе за пешаке и постављање лежећих полицајаца поздравили су и грађани који живе у овој улици. По речима Михала Бака, машинског инжењера, који у овој улици живи од 1972.године никад до сада стазе за пешаке није. Проласком асфалта кроз њу, постала је изузетно опасна деоница, па смо се обратили петицијом надлежнима у Месној заједници. Сад је и тај проблем великим делом решен. Петар Јурчан је мишљења да су лежећи полицајци много важнији од стазе, мада ће и стаза много значити грађанима, посебно зими и за време кишних дана, јер неће морати ићи асфалтом и доводити себе у опасност и ситуацију да буду дословце “окупани”приликом проласка возила поред њих.

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије