• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

У оквиру акције "Шта тренираш?" у Старој Пазови у суботу је представљено више од 20 спортских рекреативних клубова из Старе Пазове са циљем мотивисања младих да изаберу активност за себе. Акцију је пре две године покренуо COCA-COLA Систем (компанија Цоца-Цола и Цоца-Цола Хеллениц) у партнерству са Министарством омладине и спорта, Републичким заводом за спорт и Спортским савезом Србије који су у реализацији овог пројекта препознали идеје које доприносе спровођењу Стратегије развоја спорта и Стратегије за младе. Председник општине Горан Јовић отворио је манифестацију "Шта тренираш?".

- Стара Пазова је позната као домаћин једине куће фудбала у нашој земљи, и ово је била прилика да се посветимо и онима који тек треба да изаберу активност за себе. Зато смо дали активну подршку програму "Шта тренираш?" како би сваки становник Старе Пазове изабрао рекреацију за себе, што ћемо наставити да радимо и даље, у складу са нашим опредељењем да будемо град спорта, истакао је председник Јовић и додао. - Када сам рекао господину Корици шта смо све обезбедили клубовима у овим тешким временима, почев од превоза, бесплатног коришћења хала, терена, он је рекао да то нема ни једна општина у Србији. Ми ћемо и даље овако наставити, млади нараштаји када им се пружи пажња, знају кроз успешне резултате да то на најбољи начин и врате - рекао је председник Јовић. У име Спортског савеза Србије учеснике манифестације је поздравио Дане Корица, генерални секретар, некада и сам врхунски атлетичар. - Задовољство је присуствовати догађајима где се рађају будући шампиони. Зато ће Спортски савез увек бити уз Министарство за спорт и омладину у оваквим и сличним манифестацијама, - истакао је Корица. Мирко Кантар, шеф одсека за развој спорта у Министарству омладине и спорта је истакао да се Сајам спорта у оквиру акције "Шта тренираш?" у потпуности уклапа у Стратегију спорта где су приоритет деца. - То је главни разлог због кога је наше Министарство одлучило да активно подржи овај, али и све остале пројекте које ћемо спровести заједно како бисмо мотивисали што већи број деце да буду физички активна, јер је то предуслов за здраву нацију додао је Мирко Кантар. По завршетку Сајма Љибушка Лакатош руководилац Одељења за спорт и омладину у општини Стара Пазова изразила је задовољство одржавањем ове манифестације. - Веома сам задовољна како је Сајам протекао и мислим да су клубови имали шта да кажу и презентују истакла је Љибушка Лакатош. Генерални секретар Спортског савеза Србије Дане Корица уручио је председнику Јовићу 40 пакета лопти које ће бити подељене основним школама у нашој општини. Програм "Шта тренираш?" покренут је како би се мотивисали првенствено млади, али и сви остали, да се активније укључе у рекреативне спортске активности. После Београда, Крагујевца и Новог Пазара где је представљено више од педесет националних спортских савеза, Стара Пазова је четврти град у коме је отворено питање "Шта тренираш?". Прилог о манифестацији погледајте овде.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије