• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова


Мање од сат времена трајала је Скупштина ФС Војводине у Старој Пазови. Наиме толико је требало делегатима да обраде девет тачака дневног реда. На почетку седнице све делегате је поздравио Горан Јовић, члан Изввршног одбора ФС Србије и председник Општине Стара Пазова у својству домаћина и истакао да је ФС Војводине од раније познат као савез који представља главну локомитиву у развоју фудбала у нашој држави и да он верује да ће тако и остати.

Најважнија тачка дневног реда је био Извештај о раду Извршног одбора за прошлу и протекле четири године а који је поднео Ратко Боровница председник савеза.   Он је истакао да је ФС Војводине у протекле четири године радио доста и добро, што најбоље показује податак да у раду није било трзавица и није се десуила ниједна афера и инцидент у том периоду. Било је појединачних случајева када је морало да се интервенише као што су увођење привремених мера у градски фудбалски савез Суботица и ФК Јединство из Старе Пазове као и смена руководства у Подручном фудбалском савезу Срема и Општинском фудбалском савезу Стара Пазова и након тих промена и ту сада све функционише у најбољем реду. Доста је урађено на Измени система такмичења, смањењем са четири на две Војвођанске лиге чиме се подигао квалитет фудбала у овим рангу. Боровница је истакао да је регуларност такмичења на завидном нивоу, а да готово нема инцидената на фудбалским утакмицама у Покрајини. Он је посебно похвалио развој женског фудбала, истакавши рад ЖФК Спартак из Суботице који је прошле године освојио дуплу круну а на најбољем путу је да ове години поноцво исти резултат, као и развој малог фудбала. Први човек ФС Војводине је истакао добар рад судијске организације и с поносом истакао да се на листи 30 најбољих судија у Европи налази Милорад Мажић из Врбаса, као и да је Новак Симовић из Ловћенца прошле године проглашен за најперсепктивинијег судију у Србији. Такође је доста урадила и тренерска организација у протекле четири године поготово како је води Милош Паприца. Оно на чему треба радити је повратак гледалаца на трибине, а то се може постићи када је Суперлига у питању изградњом рефлектора и стварањем услова да се утакмице играју у вечерњим тереминима. Извештај је прихваћен без примедби, а Боровница је подсетио на изборне активности које ће на свим нивоима па тако и у ФС Војводине трајати од 16 априла до 15 јула и позвао све фудбалске раднике да у органе бирају људе који су истински одани фудбалу и који су спремни да раде, а не да се бирају људи који у фудбалском спорту виде само лични интерес и корист. Делегати су прихватили и нови Статут ФС Војводине који је у складу са одредбама новог Закона о спорту како би ФС Војводине могао до 12 априла да изврши превођење у АПР.

                                                                                                    Д. Бурсаћ

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије