• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Oдржана 7 седница Социјално-економског Савета општине Стара ПазоваДана 20. октобра 2014. године у Старој Пазови је одржана 7. седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са члановима Твининг тима из Републике Словачке, у оквиру спровођења твининг пројекта: "Унапређење социјалног дијалога" који финансира Европска Унија.

Седница је одржана у Белој згради, Словенски трг бб, у Старој Пазови са почетком у 13,00 часова.

Седници су присуствовали и: Сузана Илић, Начелник оделења за привреду општине Стара Пазова, Мирјана Домоњи, испред еколошког покрета "Еко-сан" Стара Пазова и представници медија, Бранка Родић, новинар РТВ Стара Пазова, Ружица Чањи, директор и главни и одговорни уредник ,,Пазовачке ревије,, и Ана Лешћан, новинар листа ,,Хлас луду,,.

На почетку седнице члановима Савета је прочитан одговор Општинске управе општине Стара Пазова, у коме се наводи да је Закључак СЕС-а везан за имовинско-правни статус имовине општине дате на управљање а.д. ,,Рекреатурс,, из Београда, прослеђен Јавном правобраниоцу општине Стара Пазова и да је предмет у поступку утврђивања чињеничног стања, након чега ће Савет бити писмено обавештен.

Јан Грамата и Галија Терзиева, експерти твининг тима, представили су критична питања функционисања СЕС-ова на подручју Републике Србије, а на основу процена извршених међу свим функционалним локалним Саветима.

Изнесене су препоруке и предлози за унапређење социјалног дијалога на локалном нивоу. Представњени су примери добре праксе у општинама Рашка и Кљажевац у области усклађености школства са потребама привредника, и добар однос социјалног дијалога са послодавцима у општини Ариље.

Наглашено је да ће сви предлози и препоруке које је донео наш локални Социјално-економски Савет бити системтизовани и прослеђени према одређеним Министарствима. У циљу даље едукације на спровођењу твининг пројекта ,,Унапређење социјалног дијалога,, између осталог планирају се и обуке и радни семинари са члановима Савета.

На основу извршених Анализа о раду СЕС-ета у Републици Србији, од стране чланова твининг тима, посебно је истакнут је и похваљен рад Социјално-економског Савета општине Стара Пазова, на иницирању актуелних Тема о којима социјални партнери расправљају и доносе одговарајуће форме одлука, иницијатива и закључака.

СЕКРЕТАР САВЕТА: Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА: Марина Љубинковић с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије