• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Oдржана 6 седница Социјално-економског Савета општине Стара ПазоваДана 28. маја 2014. године у Старој Пазови је одржана 6. седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова. Седница је одржана у Белој згради, Словенски трг бб, у Старој Пазови са почетком у 11,00 часова.

Седници су поред чланова СЕС-а присуствовали представници медија: Весна Милетић-новинар РТВ Стара Пазова и сниматељ, Ружица Чањи-испред ,,Пазовачке ревије,, и Зоран Милић - испред ревије "Пазовачког огледало".

Пре почетка седнице минутом ћутања одата је пошта трагично страдалима у катастрофалним поплавама које су задесиле нашу земљу.

На седници је усвојен Записник са 4. седнице Савета од 31. јануара 2014. године и Белешке са 5. Тематске седнице Савета и чланова Твининг тима одржане 16.маја 2014. године.

Разматрана је Информација и вођена расправа покренута од стране представника социјалног партнера Локалне самоуправе општине Стара Пазова о питању статуса имовине општине Стара Пазова намењене за одмор радника општине, а која је дата на управљање а.д. ,,Рекреатурс,, из Београда.Усвојен је Закључак да се упути допис секретару Скупштине општине Стара Пазова ради давања повратне Информације са годишње Скупштине а.д. ,,Рекреатурс,, која ће се према бити одржана у јуну ове године и на којој би и наша општина тербало да има свог представника. Очекујемо да се кроз тражену Информацију добије одговор на питања о стању имовине на Златару и Чању, извештају Ревизорске куће о пословању, мишљење Општинског правобранилаштва коме је предмет према нашим сазнањима од стране Секретара Скупштине општине достављен на разматрање и рад, као и одговор на друга статусна питања ове имовине.

Савет је раматрао Информацију о раду Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно коју је поднео секретар Савета. Водила се расправа о даљим активностима и закључено да се једна Јавна трибина на ову тему организује у јуну месецу са експертима који су били ангажовани од стране СССС и Уније послодаваца Србије. Друга трибина се планира после годишњих одмора, и уколико буде могуће треба обезбедити присуство представника РУЈП и Републичког инспектората, са циљем информисања јавности о активностима државе у спровођењу одређених мера из ове области.У реализацији планираног очекујемо подршку СЕС-а Републике Србије и Покрајинског СЕС-а, као и подршку локалних медија.

Разматрана је информација од стране представика Уније послодаваца о активностима привредника на подручју општине.

Савез самосталних синдиката као социјални партнер иницирао је Тему повећања помоћи незапосленим трудницама и породиљама. Савет је након расправе усвојио став о упућивању дописа локалној самоуправи општини Стара Пазова, да размотри могућност и уколико је могуће повећа износ помоћи за труднице и породиље, које живе на подручју наше општине а незапослене су и немају других прихода, са досадашњих 10.000,00 на 15.000,00 динара месечно. Председник Уније пиослодаваца Србије - послодавци Старе Пазове ће проверити какво је стање у овој области за труднице и породиље које су предузетнице и о томе информисати Савет.

Чланови Социјално-економског Савета разматрали су могућност и начин пружања помоћи угроженим од поплава. Одлучено је да накнаду коју имају за рад у Савету за друго тромесечје опредељују као помоћ за угрожене поплавама.

СЕКРЕТАР САВЕТА: Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА: Марина Љубинковић с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије