• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-radovi-na-rekonstrukciji-puta-stara-pazova-stari-banovci-teku-po-predvidjenoj-dinamici-napreduju-radovi-u-ul-vuka-karadzicaУ оквиру пројекта и планиране инвестиције реконструкције државног пута другог А реда бр.127 Стара Пазова – Стари Бановци, одмах по завршетку прве деонице у Светосавској улици у насељу Стара Пазова и њеног пуштања у саобраћај, тешке машине прешле су у улицу Вука Караџића. Ова улица, која је наставак Светосавске, ће док трају ови радови бити затворена за саобраћај, па су званични органи апеловали на возаче да користе предвиђене алтернативне правце.

Радове у улици Вука Караџића где се тренутно ради на уклањању старе конструкције пута и ископу, обишао је Милан Беара, заменик председника општине Стара Пазова, и овом приликом разговарао са мештанима и власницима фирми у овом делу насеља. Завршетак радова на овој деоници је планиран за крај јуна, а вредност радова је око 40 милиона динара. По завршетку реконструкције коловоза у улици Вука Караџића кренуће се у реализацију II фазе пројекта (од укупно IX) односно почеће изградња кружне раскрснице на изласку из Старе Пазове. Док трају радови извођач ће изаћи у сусрет фирмама, које послују овде и повремено омогућити прилаз и пролаз за доставна и друга возила.

„Део I фазе реконструкције пута се наставља са радом, мењамо комплетну подлогу од цркве Св. Илије у правцу према ауто-путу, тачније до улаза у насеље Стара Пазова, где ће потом бити настављена II фаза, која подразумева изградњу кружне раскрснице. Све фирме, које послују на деоници где се ради, имаће обезбеђен прилаз и могућност да у одређеним моментима дођу до истих, јер је са извођачима радова тако договорено. Омогућиће се да истоваре робу или утоваре, да функционишу и минимално трпи њихов посао до краја месеца и завршетка радова. Грађане молимо за стрпљење, као и да користе алтернативне правце док се посао не заврши“, изјавио је Милан Беара, заменик председника.

Саобраћај на новоуређеној деоници у Светосавској улици

Почетком јуна завршена је реконструкција 1.400м пута у Светосавској улици у којој је комплетно постављен нови шири коловоз, саобраћајница је сада погодна за транспортни саобраћај.

Урађени су ивичњаци, нова подлога, нови асфалт, проширен је пут на 6,5м. Пут је предвиђен и за теретни саобраћај, јер сада има велику подлогу и носивост, остало је још да се ураде бочне прилазне рампе и да се прилази тј. ћуприје, које су претходно имале асфалтну или бетонску подлогу, а које су због радова и проширења уклоњене, врате у првобитно стање.

До сада је пут II реда био у веома лошем стању, а захваљујући труду и залагању локалне самоуправе радови на реконструкцији, ове и за грађане и за привреду веома битне саобраћајнице, почели су у априлу месецу. Због комплексности пројекта реконструкције и саобраћаја, који ће увек у одређеном режиму бити у функцији, реконструкција читаве деонице пута Стара Пазова – Стари Бановци радиће се у укупно IX предвиђених фаза.

Видео прилог РТВ Стара Пазова

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије