• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Активности у оквиру имплементације Ефикасног управљања имовиномУ фебруару ове године Општина Стара Пазова у партнерству са Општином Инђија започела је имплементацију пројекта под називом "Ефикасно управљање имовином у општинама Стара Пазова и Инђија". Крајем јула пројекат је, још једном, представљен пред старопазовачком јавношћу, а као континуитет у реализацији и неопходним припремама, недавно је одржана једна од обука за запослене општина Стара Пазова и Инђија под називом "Управљање средствима у својини ЈЛС".

Да подсетимо, пројекат траје годину дана, а до сада је извршен значајан део имплементације. Партнери на пројекту су и два јавна комунална предузећа: Дирекција за изградњу општине Стара Пазова ЈП и Дирекција за изградњу општине Инђија.

Обуци је присуствовало 12 учесника из релевантних одељења двеју општина и Дирекција за изградњу који су били врло активни у дискусијама и интерактивним деловима тренинга. Укључени су запослени, који се већ баве или ће се бавити управљањем средствима у својини јединица локалне самоуправе. Гђа Татијана Павловић Крижанић је одржала одличан тренинг и представила детаљније регулаторни оквир за управљање средствима у својини ЈЛС, како се води и ажурира евиденција непокретности у јавној својини, која су искуста управљања својином из региона, као И теме везане за консолидацију управљања средствима у јавној својини.

Сви учесници су позитивно оценили обуку и били задовољни добијеним новим информацијама као и разменом искустава са колегама из партнерске општине. Договорена је и даља формална као и неформална сарадња између стручњака који се баве овом темом а гђа Татијана Павловић Крижанић је обећала и подршку у даљим активностима везаним за управљање средствима у јавној својини, с обзиром да је њено искуство непроцењиво и непоходно ЈЛС у савременом концепту управљања средствима у јавној својини.

У оквиру пројекта биће одржане још три обуке за запослене, које ће бити практичног карактера и кроз које ће запослени у ЈЛС добити знања о управљању средствима у јавној својини, конкретно о коришћењу и функционалностима информационог система за управљање имовином, укључујући и базе података у општинама Стара Пазова и Инђија, о основном ГИС-у (администрација система, како попуњавати и ажурирати податке, како вршити претраживања и сл.), као и о коришћењу комуникацијских слојева и протоку података и процедурама објављивања на пословне портале и општинске вебсајтове.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије