• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta
Danas je: četvrtak, 19. oktobar 2017. god.

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Informacije

naslovna-do-leta-sledece-godine-u-golubincima-sve-spremno-za-useljenje-u-novu-zgradu-za-30-izbeglickih-porodica-iz-bih-i-hrvatskePredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, prvi potpredsednik Vlade RC, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, Ivica Dačić, generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, Vladimir Cucić, predstavnici Evropske banke za razvoj, OEBS-a, UNHCR-a, JUP-a kao i predstavnici diplomatskog kora, obišli su u petak, 13. oktobra, radove na izgradnji 30 stanova za najugroženija lica u statusu izbeglica u Golubincima, u Pazovačkoj ulici u samom centru naselja. Na događaju su bili prisutni i budući korisnici 30 stanova, koje JP Opštinska stambena agencija gradi za ove potrebe u Golubincima, te su se mogli čuti i njihovi utisci.

grb-thumbPoštovani poljoprivrednici, sa linkova u prilogu možete se informisati subvencionisanim kreditima Ministarstva poljoprivrede u saradnji sa komercijalnim bankama kao i o informacijama vezanim za pravilnicike o podsticajima za investicije.

grb-thumbRomi su najbrojnija manjina u Srbiji i često su žrtve diskriminacije i rasizma. Često su marginalizovani i većina ih živi u veoma lošim socio - ekonomskim uslovima. Ustav Republike Srbije zabranjuje svaki vid diskrinimacije pripadnika nacionalnih manjina i garantuje im ravnopravnost pred zakonom kao i jednaku zakonsku zaštitu. Opština Stara Pazova je nakon uspešno sprovedenog projekta „Poboljšanje uslova života Roma i Romkinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija ilegalnih migracija i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju“; u okviru kojeg je, kroz partnerstvo sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom, obezbeđen novac za izgradnju 17 kupatila i popravku oštećenih delova kuća za 26 romskih porodica, krenula i u realizaciju projekta „Uspostavljanje održivih rešenja za stanovanje Roma u Staroj Pazovi“.

naslovna-djordjevic-otvorio-regionalni-sajam-privrede-u-novoj-pazoviMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je 11. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi. Zoran Đorđević je rekao da je sajam privrede bitan kako za celu Srbiju, Vojvodinu i opštinu Stara Pazova, tako i za sve preduzetnike, jer predstavlja idealnu priliku za dolazak potencijalnih investitora, ali i mogućnost da se oni koji ga posete međusobno upoznaju, dogovore saradnju i unaprede svoje poslovanje, saopštilo je Ministarstvo.

naslovna-uprava-za-kapitalna-ulaganja-dodelila-sredstva-za-deo-cetvrte-faze-izgradnje-vodovodne-mreze-u-vojkiZahvaljujući odličnoj saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Opština Stara Pazova dobila je deo sredstava neophodnih za nastavak realizacije značajnog projekta, četvrte faze izgradnje vodovodne mreže u Vojki. Sredstva su namenski dodeljena kroz konkurs Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

naslovna-reseno-stambeno-pitanje-za-jos-tri-izbeglicke-porodice-sa-teritorije-opstine-stara-pazovaTrajno i održivo rešavanje stambenog pitanja za veliki broj izbegličkih porodica koje žive na teritoriji opštine Stara Pazova veliki je i zahtevan posao, koji je do sada naša lokalna samouprava uspešno sprovodila zahvaljujući veoma dobroj saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije.

grb-thumbOdeljenje za urbanizam i građenje Opštinske uprave opštine Stara Pazova, na osnovu člana 64. Pravilnika o sadržini, načinu i postupku izrade planskih dokumenata prostornog i urbanističkog planiranja („Sl. glasnik RS“, br.64/2015) oglašava promenu termina javne sednice Komisije za planove.

vodovodNa osnovu člana 24. stav 3. Zakona o javnim preduzećima ("Sl. glasnik RS" 15/16) i člana 32. stav 1. tačka 9. Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. glasnik RS", br. 129/07, 83/14 - dr. zakon i 101/16 - dr. zakon), člana 33. tačka 10. Statuta opštine Stara Pazova ("Sl. list opština Srema" broj 26/08 i 5/13) i člana 31. stav 1. Odluke o promeni osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Stara Pazova ("Sl. list opština Srema". broj 16/13, 28/16, 9/17), Skupština opštine Stara Pazova na sednici održanoj 03. oktobra 2017. godine, donela je Rešenje o imenovanju direktora javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Stara Pazova.

osa-logoNa osnovu člana 24. stav 1 Zakona o javnim preduzećima ("Sl. glasnik RS" 15/16) i člana 32. stav 1. tačka 9. Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. glasnik RS", br. 129/07, 83/14 - dr. zakon i 101/16 - dr. zakon), člana 33. tačka 10. Statuta opštine Stara Pazova ("Sl. list opština Srema" broj 26/08 i 5/13) i člana 16. stav 1. Odluke o osnivanju "Opštinska stambena agencija Stara Pazova" ("Sl. list opština Srema". broj 12/13, 16/13, 28/13, 11/15, 28/16, 32/16-ispravka), Skupština opštine Stara Pazova na sednici održanoj 03. oktobra 2017. godine, donela je Rešenje o imenovanju direktora javnog preduzeća "Opštinska stambena agencija Stara Pazova".

UrbanizamNa osnovu člana 24. stav 1 Zakona o javnim preduzećima ("Sl. glasnik RS" 15/16) i člana 32. stav 1. tačka 9. Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. glasnik RS", br. 129/07, 83/14 - dr. zakon i 101/16 - dr. zakon), člana 33. tačka 10. Statuta opštine Stara Pazova ("Sl. list opština Srema" broj 26/08 i 5/13) i člana 31. stav 1. Odluke o promeni osnivačkog akta Javnog urbanističkog preduzeća "Urbanizam" Stara Pazova ("Sl. list opština Srema". broj 16/13 i 28/16), Skupština opštine Stara Pazova na sednici održanoj 03. oktobra 2017. godine, donela je Rešenje o imenovanju direktora javnog urbanističkog preduzeća "Urbanizam" Stara Pazova.

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije