• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta
Danas je: utorak, 26. septembar 2017. god.

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Novosti

Додела уџбеника о школког прибораU školskoj 2017/18. godini, na teritoriji Opštine Stara Pazova, u prvi razred, u devet osnovnih škola, upisano je 653 učenika. S obzirom da je nabavka udžbenika i pribora, te opremanje prvaka, veliki novčani izdatak za svaku porodicu, Opština Stara Pazova je ove godine, pored bogatih setova školskih pribora, koje prvacima poklanja svakog septembra, na inicijativu predsednika Opštine, Đorđa Radinovića, po prvi put nabavila i kompletne udžbenike za nastavu.

naslovna-iz-srema-stigli-bezicni-uredjaji-nova-panik-zvona-donacija-centrima-za-socijalni-radUnapređenje uslova za obavljanje svakodnevnih dužnosti Centara za socijalni rad je samo jedan od zadataka koje je, kao svoj prioritet, na sebe preuzeo resorni ministar Zoran Đorđević. Kako je ranije najavio ministar Đorđević, za efikasniji i sigurniji rad, kako zaposlenih u centrima za socijalni rad, tako i za korisnike njihovih usluga, među novim merama uvedena su i „Panik zvona“ – što u praksi suštinski predstavlja moderno, bežično povezivanje službenika u slučaju opasnosti.

naslovna-uz-sufinansiranje-iz-pokrajine-opstina-stara-pazova-obezbedila-sredstva-za-adaptaciju-objekta-pu-u-starim-banovcimaI u 2016. godini zabeleženi su negativni demografski trendovi, statistika nedvosmisleno ukazuje na sve manji broj dece koja se rađaju. Kako je u više navrata i najavljivano Republička i Pokrajinska vlada su preduzele nekoliko bitnih koraka ka poboljšanju nataliteta i boljem usklađivanju roditeljstva i rada. U popravljanju demografske slike Srbije i povećanju nataliteta uključile su se i sve lokalne samouprave, obezbeđujući bolje uslove za razvoj, vaspitanje i obrazovanje dece. Jedan od preduslova za podsticaj rađanja je i kvalitetnije obrazovanje, odnosno briga o stanju vaspitnih i obrazovnih objekata.

naslovna-rukovodstvo-opstine-tradicionalno-na-proslavi-slave-manastira-krkaSrpska pravoslavna crkva obeležila je u subotu, 19. avgusta praznik posvećen Preobraženju Gospodnjem. Toga dana, bogosluženjima i svetim liturgijama, molitveno se obeležava uspomena događaj na gori Tavor, kada se Isus Hristos, prema predanju, prvi put pred odabranim učenicima, Petrom, Jakovom i Jovanom, preobrazio i zasijao kao sunčeva svetlost. Proslavljanju Preobraženja u manastiru Krka, u Kistanjama kod Knina, u Eparhiji dalmatinskoj, prisustvovao je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović sa svojim bliskim saradnicima, koji je nesebično i velikodušno pomogao u obnovi ove i nekoliko drugih svetinja u Dalmaciji.

naslovna-mup-medju-gradjanima-opstine-stara-pazova-zbor-policija-u-zajedniciOpština Stara Pazova i predsednik opštine, Đorđe Radinović, u petak su bili domaćini pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova, Nebojšom Stefanovićem i direktorom policije, Vladimirom Rebićem. U organizaciji pomenutog ministarstva, a u saradnji sa Policijskom stanicom Stara Pazova i Opštinom Stara Pazova, pred velikim brojem Staropazovčana, u gradskom parku održan je taktičko – tehnički zbor „Policija u zajednici“. Svojevrsne pokazne vežbe spremnosti, obučenosti i tehničke opremljenosti jedinica MUP-a organizovane su sa ciljem da se stanovnici staropazovačke opštine upoznaju sa pripadnicima policije koji brinu o njihovoj bezbednosti. Veliki broj građana imao je prilike da uživa u pokaznim vežbama kako u službi građana na terenu izgledaju i deluju pripadnici žandarmerije, specijalnih antiterorističkih jedinica SAJ-a, Sektora za vanredne situacije, Uprave policije, Saobraćajne policije, Konjičke brigade i aktivnosti jedinica sa službenim psima.

naslovna-predsednik-pokrajinske-vlade-igor-mirovic-stara-pazova-jedna-od-najkonkurentnijih-opstinaPredsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravio je danas u radnoj poseti opštini Stara Pazova, gde je obišao nedavno završenu novu rekonstruisanu raskrsnicu državnog puta II A broj 100, i lokalnog puta Vojka - Stari Banovci. Kako je Mirović naveo, raskrsnica pripada širem kompleksu saobraćajnica, koje će se u opštini Stara Pazova povezati na veoma važno, treće isključenje i uključenje na auto-put E75, na novu petlju, za koju je realizacija izgradnje u toku, a koju finansiraju "Putevi Srbije".

naslovna-zapoceti-radovi-izgradnje-rehabilitaciono-holistickog-centra-u-staroj-pazoviU toku je realizacija jednog od značajnih projekata opštine Stara Pazova koji podržava inkluziju dece i mladih sa smetnjama u razvoju i dece sa razvojnim poteškoćama.

naslovna-ovog-leta-ce-se-izgraditi-holisticko-rehabilitacioni-centa-u-staroj-pazoviOpština Stara Pazova podržava inkluziju dece i mladih sa smetnjama u razvoju i dece sa razvojnim poteškoćama. Ova podrška najkonkretnije je vidljiva kroz realizaciju projekta „Razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite namenjenih ranjivim grupama u Staroj Pazovi“. Danas je u zgradi Vlade AP Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za finansije, Milanu Beari, zameniku predsednika Opštine Stara Pazova, uručio Ugovor o dodeli jednog dela sredstava namenjenih za izgradnju Holističko-rehabilitacionog centra u okviru ŠOSO (Škola za osnovno i srednje obrazovanje) “Anton Skala“ u Staroj Pazovi.

naslovna-ultrazvucni-kolor-dopler-aparat-za-potrebe-staropazovackog-doma-zdravljaStaropazovački Dom zdravlja „Jovan Jovanović Zmaj“ je zdravstvena ustanova primarne zdravstvene zaštite, koja pruža zdravstvene usluge na području Opštine na kojem živi oko 80.000 stanovnika. U proteklih nekoliko godina rukovodstvo Doma zdravlja, zajedničkim snagama sa Opštinom Stara Pazova i resornim ustanovama, u kontinuitetu osavremenjuje medicinsku opremu i tehniku kako bi, na najadekvatniji i najefikasniji način pružala usluge iz oblasti zdravstvene zaštite.

naslovna-zavrsetak-rekonstrukcije-jedne-od-najvaznijih-i-najprometnijih-raskrsnica-u-staropazovackoj-opstini-sa-izgradnjom-novog-kruznog-tokaJedno od najopterećenijih saobraćajnih čvorišta na teritoriji opštine Stara Pazova nalazi se na ukrštanju puteva između Stare i Nove Pazove i Vojke i Starih Banovaca, na lokaciji u blizini Pazovačkih bazena.

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije