• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta
Danas je: utorak, 21. novembar 2017. god.

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Novosti

naslovna-nova-investicija-u-infrastrukturu-novih-banovaca-moderno-naselje-po-ugledu-na-moderne-evropske-gradiceInicijativom rukovodstva staropazovačke Opštine Svetosavska ulica u Novim Banovcima, koja čini žilu kucavicu ovog dela Podunavlja, rekonstruisana je u dužini od 340 metara, u okviru I faze radova na rekonstrukciji centra. Radovi I faze koji su, pored rekonstrukcije saobraćajnice, podrazumevali i:

naslovna-opstina-stara-pazova-dobar-uzor-drugim-lokalnim-samoupravamaStručna javnost zastupa stav da na ukupan ekonomski i privredni razvoj jedne zemlje direktno utiču privredne aktivnosti na lokalu. Jedan od glavnih pokazatelja uspešnog razvoja države je svakako procenat uposlenosti njenog stanovništva.

naslovna-do-leta-sledece-godine-u-golubincima-sve-spremno-za-useljenje-u-novu-zgradu-za-30-izbeglickih-porodica-iz-bih-i-hrvatskePredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, prvi potpredsednik Vlade RC, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, Ivica Dačić, generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, Vladimir Cucić, predstavnici Evropske banke za razvoj, OEBS-a, UNHCR-a, JUP-a kao i predstavnici diplomatskog kora, obišli su u petak, 13. oktobra, radove na izgradnji 30 stanova za najugroženija lica u statusu izbeglica u Golubincima, u Pazovačkoj ulici u samom centru naselja. Na događaju su bili prisutni i budući korisnici 30 stanova, koje JP Opštinska stambena agencija gradi za ove potrebe u Golubincima, te su se mogli čuti i njihovi utisci.

naslovna-djordjevic-otvorio-regionalni-sajam-privrede-u-novoj-pazoviMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je 11. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi. Zoran Đorđević je rekao da je sajam privrede bitan kako za celu Srbiju, Vojvodinu i opštinu Stara Pazova, tako i za sve preduzetnike, jer predstavlja idealnu priliku za dolazak potencijalnih investitora, ali i mogućnost da se oni koji ga posete međusobno upoznaju, dogovore saradnju i unaprede svoje poslovanje, saopštilo je Ministarstvo.

naslovna-uprava-za-kapitalna-ulaganja-dodelila-sredstva-za-deo-cetvrte-faze-izgradnje-vodovodne-mreze-u-vojkiZahvaljujući odličnoj saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Opština Stara Pazova dobila je deo sredstava neophodnih za nastavak realizacije značajnog projekta, četvrte faze izgradnje vodovodne mreže u Vojki. Sredstva su namenski dodeljena kroz konkurs Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

naslovna-reseno-stambeno-pitanje-za-jos-tri-izbeglicke-porodice-sa-teritorije-opstine-stara-pazovaTrajno i održivo rešavanje stambenog pitanja za veliki broj izbegličkih porodica koje žive na teritoriji opštine Stara Pazova veliki je i zahtevan posao, koji je do sada naša lokalna samouprava uspešno sprovodila zahvaljujući veoma dobroj saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije.

naslovna-dva-dana-gastro-srema-za-ljubitelje-tradicionalnih-sremskih-specijaliteta-i-vrhunskih-domacih-prehrambenih-i-poljoprivrednih-proizvodaOpština Stara Pazova je krajem septembra bila domaćin dvodnevne turističko – gastronomske manifestacije „Gastro Srem“, koja je u petak, 29. septembra i u subotu, 30. septembra, na Trgu u Staroj Pazovi, okupila veliki broj učesnika – izlagača sa ciljem promocije gastronomije ovog dela Srbije sa starim, isprobanim receptima naših predaka.

naslovna-u-staroj-pazovi-svecano-otvoren-jedinstveni-holisticko-rehabilitacioni-centar-u-srbijiU školi za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ u Staroj Pazovi danas je svečano otvoren prvi holističko – rehabilitacioni centar u Srbiji. „Oslonac“ kako je simbolično nazvan ovaj jedinstveni centar na ovim prostorima, rezultat je zajedničkog projekta Opštine Stara Pazova i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Додела уџбеника о школког прибораU školskoj 2017/18. godini, na teritoriji Opštine Stara Pazova, u prvi razred, u devet osnovnih škola, upisano je 653 učenika. S obzirom da je nabavka udžbenika i pribora, te opremanje prvaka, veliki novčani izdatak za svaku porodicu, Opština Stara Pazova je ove godine, pored bogatih setova školskih pribora, koje prvacima poklanja svakog septembra, na inicijativu predsednika Opštine, Đorđa Radinovića, po prvi put nabavila i kompletne udžbenike za nastavu.

naslovna-iz-srema-stigli-bezicni-uredjaji-nova-panik-zvona-donacija-centrima-za-socijalni-radUnapređenje uslova za obavljanje svakodnevnih dužnosti Centara za socijalni rad je samo jedan od zadataka koje je, kao svoj prioritet, na sebe preuzeo resorni ministar Zoran Đorđević. Kako je ranije najavio ministar Đorđević, za efikasniji i sigurniji rad, kako zaposlenih u centrima za socijalni rad, tako i za korisnike njihovih usluga, među novim merama uvedena su i „Panik zvona“ – što u praksi suštinski predstavlja moderno, bežično povezivanje službenika u slučaju opasnosti.

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije