• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-pu-poletarac-dobija-novo-multifunkcionalno-igraliste-za-decuObjekat „Bubamara“, PU „Poletarac“, koji se nalazi u Novoj Pazovi, uskoro će dobiti novo dečije igralište zahvaljujući donaciji Fondacije „Novak Đoković“. Ugovor o donaciji potpuno novog, multifunkcionalnog dečijeg igrališta na otvorenom i prateće opreme potpisali su danas u zgradi Opštine Stara Pazova, predsednik Opštine, Đorđe Radinović, Gorana Džudža Jakovljević u ime Fondacije i direktorka PU „Poletarac“, Milica Blešić.

PU „Poletarac“ je aplicirala na zvaničnom konkursu Fondacije, koja nosi ime našeg najuspešnijeg sportiste, Novaka Đokovića, sa projektom „Oplemenimo dvorište vrtića Bubamara“ čiji je cilj opremanje dečijeg igrališta u svrhu obezbeđivanja boljih uslova za odrastanje, igru i razvoj dece predškolskog uzrasta. Fondacija je podržala ovaj projekat i na radost svih mališana, njihovih roditelja i vaspitača, od idućeg proleća , deca će moći da se igraju na novim, sigurnim spravama čija je vrednost oko 1,5 miliona dinara.

Opština Stara Pazova je takođe podržala ovaj projekat, jer u pomenutom objektu boravi oko 370 mališana, uzrasta od jedne do šeste godine, koji do sada nisu imali adekvatno igralište za igru. Kako bi obezbedila sigurnost dece koja borave u vrtiću, Opština će pružiti svu neophodnu pomoć pri realizaciji i postavljanju mobilijara, kao i pri pribavljanju svih neophodnih dozvola i odobrenja za izvođenje radova.

„Najiskrenije se zahvaljujem Fondaciji „Novak Đoković“ koja je od velikog broja vrtića iz cele Srbije, koji su konkurisali za ova sredstva, odabrala našu Predškolsku ustanovu. Ovo je veoma lepa vest za sve mališane i mogu da zamislim njihovo oduševljenje kada budu ugledali nove sprave za igru. Opština Stara Pazova će učiniti sve neophodno da se ovaj projekat realizuje po predviđenoj dinamici i u predviđenom roku, jer kada se radi o obrazovanju i razvoju dece, prepreka ne sme biti“, naglasio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

„U decembru 2015. godine smo konkurisali sa svojim projektom na konkurs Fondacije i veoma nam je drago da ćemo našim mališanima prirediti ovako lepo iznenađenje. Do sada nismo imali igralište u dvorištu vrtića „Bubamara“, a boravak na otvorenom i fizička aktivnost, veoma su bitni za zdrav i normalan razvoj svakog deteta. Zahvaljujem se Fondaciji u ime svakog deteta, roditelja i vaspitača na ovoj donaciji, a Opštini Stara Pazova se zahvaljujemo na velikoj pomoći oko pripreme svih neophodnih dokumenata i na dobijanju neophodnih dozvola“, istakla je direktorka PU „Poletarac“, Milica Blešić.

„Nama je drago da ste našu donaciju prihvatili ovako kako jeste. Konkurencija na našem ovogodišnjem konkursu je bila velika, ali u skladu sa našom misijom i vizijom, želimo da pomognemo tamo gde je pomoć potrebna. Odlučili smo se na ovaj korak, jer je poslednjih godina sve primetnije da deca manje vremena provode na otvorenom, a više uz računare, tablete i telefone. Jako je važno da deca, pogotovo predškolskog uzrasta, provode u igri na otvorenom baveći se sportskim aktivnostima. Nadamo se da će deca biti zadovoljna ovom donacijom i novim spravama“, izjavila je Gorana Džudža Jakovljević, predstavnica Fondacije „Novak Đoković“.

Prema nacrtu projekta, deo dečijeg igrališta biće prilagođeno samo za decu uzrasta do tri godine, dok će na drugom delu igrališta biti postavljene sprave za decu stariju od tri godine. Novo igralište bi trebalo da bude završeno za oko 60 dana.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije