• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Obaveštenje o završetku implementacije projekta Efikasno upravljanje imovinom u opštinama Stara Pazova i InđijaOpština Stara Pazova u partnerstvu sa Opštinom Inđija, Direkcijom za izgradnju opštine Stara Pazova i Direkcijom za izgradnju opštine Inđija ulazi u završnicu implementacije projekta koji se finansira iz Programa IPA EXCHANGE 4 koji sprovodi Stalna konferecija gradova i opština.

Saradnja sa kompanijama za razvoj sistema upravljanja imovinom i razvoj osnovnog GIS-a koji će biti povezan komunikacionim lejerima sa sistemom za upravljanje imovinom čime će informacije o raspoloživosti javne imovine postati dostupne investitorima i zainteresovanim stranama je u završnoj fazi. Sistemi su predstavljeni opštinskom rukovodstvu na interaktivnoj prezentaciji održanoj 11. decembra 2014. Nakon puštanja oba sistema u rad, krajem decembra 2014, podaci o javnoj imovini opština će biti uneti u bazu podataka pomenutih sistema čime će se omogućiti efikasnije upravljanje javnom imovinom a podaci će biti dostupniji kako opštinskoj upravi i zaposlenima tako i zainteresovanim stranama u smislu brzine i dolaska do potrebnih informacija o lokacijama, nameni, ceni i sl. javne imovine.

U poslednjem mesecu implementacije glavne aktivnosti projekta će biti usmerene na podizanje kapaciteta službenika opštine i JKP za koriišćenje sistema za upravljanje imovinom i GIS-a koji će biti povezan komunikacionim lejerima sa sistemom za upravljanje imovinom čime će informacije o raspoloživosti javne imovine postati dostupne investitorima i zainteresovanim stranama.

U ponedeljak, 29. decembra će biti održana obuka za korišćenje GIS-a za 12 službenika iz Opštine Stara Pazova i JKP sa teritorije opštine Stara Pazova. Cilj obuke je prevashodno upoznavanje sa "MapGuide", opis funkcionalnosti, meniji, legenda, jednostavni i složeni upiti, pretrage po parceli i po adresi, taskovi, aktivacija podloga (satelit, orto-foto). Trening će održati Siniša Stojaković, stručnjak za GIS, koji poseduje značajno iskustvo u implementaciji i primeni GISa. Pored ove edukacije zaposleni u opštinskoj upravi opštine Stara Pazova i Inđija će 15. januara 2015. imati priliku da se edukuju i za korišćenje sistema upravljanja i naučiće kako da ga koriste u svom svakodnevnom radu.

Ovom prilikom najavljujemo završnu konferenciju projekta koja će označiti i završetak implementacije projekta. Konferencija će biti upriličena krajem januara 2015. i prikazaće rezultate i ostvarene ciljeve projekta kao i mogućnosti za lokalni ekonomski razvoj kroz ostvarene ciljeve projekta.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije