• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Humani gest Pazovčana prema građanima prijateljske Opštine ErvenikDa je u radu jedne lokalne samouprave često neophodno i vreme vikenda posvetiti dužnostima i obavezama, pokazuje i prošlonedeljna poseta delegacije staropazovačke Opštine Opštini Ervenik Republici Hrvatskoj.

Opština Stara Pazova već nekoliko godina neguje izuzetno lepu saradnju sa više Opština u Hrvatskoj, a posebno sa Opštinama gde postoji prijateljska i rodbinska povezanost žitelja, od kojih je neke fizički razdvojio i u druge krajeve odveo poslednji vihor rata. Međutim ova povezanost postaje sve jača i kao posledica dosadašnjih prijateljskih poseta i međusobne saradnje koja se obostrano inicira i osnažuje. Važna je i činjenica da je Opština Ervenik jedna od retkih opština sa većinskim srpskim stanovništvom na teritoriji Republike Hrvatske.

Prijateljska poseta i susret dva predsednika, domaćina Predraga Burze i Đorđa Radinovića i članova delegacije je upriličena u zgradi Opštine Ervenik da bi se nakon dobrodošlice i sastanka, organizovao i susret sa decom, koja su i bila jedan od povoda ove posete.

Svim đacima ovog mesta podeljeni poklon paketi upućen iz Patrijaršije Svetosavskog zvonca, zvaničnog glasila Srpske Pravoslavne Crkve koji je, a poseban dar je i poklon novčani iznos od 150 evra po učeniku, koje su zajedničkim naporom sakupili lokalna samouprava i privrednici sa teritorije opštine Stara Pazova.

Uručujući poklone đacima, Đorđe Radinović je istakao da staropazovačka Opština, kao jedna od najrazvijenijih ima obavezu da pomogne mesta u susednim državama gde srpsko stanovništvo čuva svoj identitet i odakle je puno ljudi došlo baš u pazovačke krajeve.

Predrag Burza, predsednik opštine Ervenik se zahvalio na pomoći i dodao da je ona rezultat izuzetnih odnosa dve bratske opštine. Kraj ove posete obeležio je i susret delegacije staropazovačke Opštine sa crkvenim starešinama manastira Krka gde se nalazi Bogoslovija „Sveta Tri Jerarha“, koja je duhovno središte pravoslavnih Dalmatinaca.

Njegovo Preosveštenstvo episkop dalmatinski Gospodin Fotije se zahvalio na poklonima srpskoj deci i istakao da rad istaknutih haritativnih delatnika, u koje je svrstao Đorđa Radinovića i delegaciju Opštine Stara Pazova zaslužuju posebna priznanja i pohvale Srpske Pravoslavne Crkve, njenog naroda i sveštenstva.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije