• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna predsednik vucic potvrdio stizu nove investicije u opstinu stara pazovaПредседник Републике Србије, Александар Вучић, посетио је у петак, 17. марта општину Стара Пазова, где је у пратњи председника Општине Стара Пазова, Ђорђа Радиновића обишао производни погон компаније „Стамевски“, која ове године обележава 70 година рада.

Пример како уз подршку локалне самоуправе некада мали привредници и занатлије, могу да увећају своје пословање и производне капацитете, а самим тим да запосле и већи број радника, долази управо из ове сремске општине, а компанија „Стамевски“ је само једна од многобројних које су показале да се то може постићи.

Током обиласка самог производног погона, председник Вучић се упознао са процесом производње торти и колача, по којима је ова старопазовачка фирма позната, а у разговору са запосленима и власником, Александром Стамевским похвалио је њихов рад.

„Ово је за Србију веома важно, за наше привреднике, да им помогнемо да прошире своју производњу. Од сада ћете захваљујући новој уредби моћи да добијете и нове машине, а од државе ћете добити 50 одсто помоћи“, рекао је председник Вучић.

Председнику Вучићу у обиласку привредника у општинама Сремског округа, придружили су се и министар одбране у Влади РС, Милош Вучевић, министар унутрашње и спољне политике, Томислав Момировић, министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде, Јелена Танасковић и председник Покрајинске владе, Игор Мировић.

Општина Стара Пазова добро напредује, сваке године реализују се бројне инвестиције од значаја за грађане, а у овој години најављена су велика улагања у главни објекат Дома здравља, основну школу „Бошко Палковљевић Пинки“, а веома комплексан пројекат изградње канализације већ је у реализацији, приметио је председник Републике, током посете.

„Урадићемо државни пут од Батајнице до Инђије. У старопазовачки Дом здравља уложићемо 10 милиона евра, да сви грађани, посебно старији и деца, примете велике промене у квалитету. Уложићемо у школу „Бошко Палковљевић Пинки“, а урадићемо и оно што је најскупље, канализацију у свим насељима, у вредности од 70 милиона евра, што ће све држава да уложи“, додао је Вучић.

Први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић, изразио је задовољство посетом председника Вучића, те истакао свестрану подршку коју му он пружа и нагласио да ће се трудити да квалитет живота грађана у општини Стара Пазова достигне ниво квалитета у много развијенијим земљама.

„Стара Пазова се константно шири и развија. Неки пројекти су огромни и презахтевни, да бисмо сами као локална самоуправа могли да се избримо са свим изазовима током њихове реализације. Чекају нас, као што сте чули од председника Вучића, улагања у Дом здравља, наставак изградње канализације, путни правац Батајница – Инђија ће се такође реконструисати. Ми као локална самоуправа ћемо радити адаптацију објекта школе Пинки у Старој Пазови, замену водоводних цеви на територији општине, као и остале пројекте који се већ реализују.“

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter