• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Новости

naslovna ministarka vujovic obisla radove na sanaciji regionalnog kolektora u novoj pazoviПотпредседница Владе Републике Србије и министарка заштите животне средине, госпођа Ирена Вујовић, данас је боравила у радној посети у општини Стара Пазова. Повод посете је обилазак радова на локацији где су у току радови на санацији хаварисаног регионалног, заједничког колектора, који припада општинама Инђија и Стара Пазова.

naslovna predsednik radinovic ministarka djedovic handanovicПредседник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, заједно са својим сарадницима дочекали су министарку рударства и енергетике, Дубравку Ђедовић Хандановић. Повод посете министарке нашој општини је свечана додела уговора грађанима о субвенцијама за енергетску ефикасност.

naslovna ministar vesic u obnovu puteva u sremu drzava ulozila 24 miliona euraПредседник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, заједно са својим сарадницима, дочекао је министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горана Весића у Старим Бановцима, где су заједно обишли радове на рехабилитацији пута Стари Бановци и радове на реконструкцији улица Карађорђеве и Светог Саве у Белегишу.

naslovna za narednu fazu izgradnje vodovoda u vojki opstina izdvaja 20 miliona dinara 1Председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, у четвртак, 12. октобра потписао је уговор о додели средстава за наставак изградње водоводне мреже у Војки. Наша локална самоуправа је једна од пет општина, којима су одобрена средства по Конкурсу за суфинансирање изградње, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини на територији Војводине, а уговоре им је у Влади АП Војводине уручио Александар Пановски, подсекретар Покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Из покрајинског буџета за ове потребе је издвојено више 480 милиона динара, конкретно за 4. фазу изградње водоводне мреже у Војки потребно је нешто више од 70 милиона динара. Радови на наставку изградње водоводне мреже крећу након окончаног поступка јавне набавке, потврдио је први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић.

naslovna u novoj pazovi svecano obelezeni dani doseljenikaОпштина Стара Пазова има веома богату и сликовиту историју свог развоја. Док је Стара Пазова позната по, скоро три века, суживота досељеника Словака и домицилног дела становништва Срба, Нова Пазова се развијала под утицајем колониста из Немачке. Након Другог светског рата, ово место населили су становници ратом опустошених области тадашње Југославије, највише из Босне и Херцеговине, Далмације, Лике, нешто мање из Црне Горе. Сваке године у јесен, организује се манифестација „Дани досељеника“, управо са циљем очувања сећање на овај део историје развоја Нове Пазове.

naslovna pu poletarac od predsednika radinovica dobio kljuceve novog kombi vozilaНово комби возило за дистрибуцију хране у објекте Предшколске установе „Полетарац“ Стара Пазова, набављено је унапред испланираним средствима Општине Стара Пазова. Током обележавања Дечије недеље, приликом обиласка вртића, председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, уручио је кључеве новог возила директорки установе Јелени Иванчевић. Иницијатива локалне самоуправе представља добар пример како у пракси изгледа брига о деци и показује посвећеност Општине у обезбеђивању оптималних услова за правилан раст и развој најмлађих суграђана.

naslovna 16 uspesnih godina regionalnog sajma privredeОвогодишњи, 16. по реду Регионални сајам привреде одржан је последња два радна дана у септембру месецу, а као и сваке године, посетиоци су могли да обиђу штандове више од стотину излагача разних привредних грана, али и да присуствују презентацијама и излагањима еминентних стручњака из економије. Сајам је свечано отворен у четвртак, 28. септембра од стране заменика покрајинског секретара за регионалну сарадњу и локалну самоуправу, Радивоја Парошког, који је истакао да држава и покрајина издвајају значајна средства за подстицај привреде.

naslovna predstavnici zemlje velikog prijatelja republike srbije u poseti staropazovackoj opstiniПо угледа на билатералне, пријатељске односе и мостове сарадње које је трасирала Република Србија и Општина Стара Пазова иницира и гради квалитетне пријатељске односе са државама и градовима ван граница отаџбине. Прошлог месеца у првој званичној посети нашој О пштини боравио је амбасадор исламске репубике Иран, Њ.Е. Рашид Хасан Пор. Са својим најближим сарадницима, срдачан дочек у згради општинске управе, приредио му је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

naslovna u susret 16 regionalnom sajmu privrede zaposlenje za svakoga ko zeli da radiСтара Пазова је општина у којој радно место може имати свако ко жели да ради, незапосленост је на историјском минимуму испод три посто, а компаније које послују у оквиру четири индустријске зоне, континуирано потражују квалификовану радну снагу, речено је данас на конференцији за новинаре којом је најављен овогодишњи, 16. Регионални сајам привреде Сремског округа. Сајам који организују Општина Стара Пазова и Регионална привредна комора Сремског округа, биће одржан 28. и 29. септембра од 10 до 17 часова у комплексу спортско-рекреативних базена у Новој Пазови.

naslovna predsednik radinovic i direktor kompanije mtu otvorili novi objekat pu poletaracСвечаним пресецањем врпце, у петак, 15. септембра 2023. године, отворен је нови објекат у оквиру Предшколске установе „Полетарац“, који се налази у склопу немачке компаније „МТУ“. Савремено опремљен и изграђен објекат симболичног назива „Авиончић“ свечано су отворили председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић и генерални директор компаније „МТУ“, Рејнер Бекер, а у новом објекту од почетка септембра бораве деца запослених у компанији „МТУ“, али и деца из локалне заједнице.

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter