• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna ministar sporta u poseti opstini stara pazovaМинистар спорта у Влади Републике Србије, Зоран Гајић, државни секретар Марко Кешељ и посебни саветник Дејан Бојовић, посетили су општину Стара Пазова, где су у пратњи председника Општине, Ђорђа Радиновића и најближих сарадника, обишли Основну школу „Растко Немањић – Свети Сава“ у Новој Пазови и одбојкашки клуб „Младост“.

Председник општине, Ђорђе Радиновић, упознао је министра Гајића, државног секретара Кешеља и посебног саветника Бојовића са свим акцијама на чему Општина Стара Пазова ради како би се повећала масовност у области физичке културе.

„Општина Стара Пазова заиста има велики број спортских клубова, ми се трудимо и пратимо све њихове потребе, помажемо у финансирању, имамо преко седамдесет клубова који се финансирају из буџета, то довољно говори да водимо рачуна о свим сегментима друштвеног живота. Као некадашњи фудбалер, знам колико је за децу здраво и битно да се баве спортом, док сам ја на челу општине спорт и клубови никада неће бити запостављени“ истакао је председник Радиновић.

Након упознавања са постојећим стањем спорта и плановима за наредни период, министар Гајић је истакао да је евидентан напредак на пољу улагања у спортску инфраструктуру, спортске клубове и сам спорт у општини Стара Пазова, а самим тим и у здравље нације те истакао важност стварања услова за бављење спортом и да ће, у том смислу, и ресорно министарство пружити адекватну подршку. Похвалио је стање целокупног спорта у старопазовачкој општини, који има велику подршку локалне самуправе на челу са председником Ђорђем Радиновићем.

„Издвајања Општине Стара Пазова од 5% од укупног буџета за спортске активности има за резултат све већу заинтересованост деце за спорт, масовност спортских клубова и удружења, сјајне резултате и још боље услове за тренирање спортиста. Утисци су да су људи који руководе општином и клубовима изузетно свесни колико значи спорт и физичко васпитање уопште за здравље нације“, изјавио је министар Гајић.

Министар је овом приликом уручио новопазовачкој школи вредне донације у виду спортске опреме и реквизита (лопте, голове, табле за кош, мреже за одбојку).

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter