• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna opstinu posetila delegacija iz republike srpskeЧесто је Општина Стара Пазова, у јавности, препозната као пример добре праксе и средина, која се својим великим привредним развојем последњих десет година сврстала у први план, не само међу градовима и општинама у Србији, већ и у региону. Који је то приступ привреди, инвеститорима, која је процедура и како изгледа неопходна комуникација запослених у нашој локалној администрацији са потенцијалним инвеститорима, а који на концу доводи до нових радних места и бољег живота грађана, чест је разлог посете делегација из Србије и региона.

У потрази за добром праксом и саветима који ће им помоћи да своју малу општину у Републици Српској учине примамљивом за инвеститоре, делегација Општине Осмаци боравила је у посети нашој општини. Председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, примио је петочлану делегацију у просторијама општине и изразио задовољство што је наша општина модел по којем желе да се развијају и друге локалне самоуправе. „Наша општина континуирано проширује мрежу својих пријатеља са којима сарађује на свим пољима. Отворени смо увек за сваки вид сарадње, радо ћемо помоћи са сваким саветом, препоруком мање развијеним општинама. Захваљујући одличној сарадњи коју има наша Влада са Владом Републике Српске, ми имамо потписан споразум о сарадњи са неким општинама из РС. Пре десет година, мој тим и ја смо саставили агенду приоритета за развој наше општине, паметним улагањем, планирањем детаљно инвестиција потребних за бољи живот грађана, ми смо данас једна од најразвијенијих општина у Србији, а и шире“, нагласио је председник општине гостима из Српске.

Са свега 6000 становника, Општина Осмаци је најмања и најмлађа општина у Републици Српској, налази се између Зворнике и Тузле. „Велики број људи пореклом из наше општине сада живи и ради у местима старопазовачке општине. Када дођу у посету у своје родно место, деле са својим рођацима само позитивна животна и радна искуства из Старе Пазове. Управо то је наша жеља, да од најбољих и њихове праксе препишемо систем развоја општине, али онако како ће потребе грађана бити у самом врху приоритета“, истакао је начелник ове општине, Радан Сарић и захвалио се свом домаћину на пријему и времену.

Гости из Републике Српске током свог боравка у овој сремској општини, имали су прилике да обиђу и Индустријске и Радне зоне на територији Општине Стара Пазова, те увиде како у пракси изгледа све оно што им је представљено на пријему код председника Општине Стара Пазова.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter