• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna sertifikat za povoljno poslovno okruzenje opstini stara pazovaКрајем октобра месеца Општина Стара Пазова је на свечаности одржаној у Дубровнику (Република Хрватска) добила Цертификат, којим се потврђује да је и овога пута испунила критеријуме Програма цертификације градова и општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи. Цертификате додељује Регионална мрежа за повољно пословно окружење у југоисточној Европи, која окупља више од 20 партнерских организација из Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе и Србије, а на догађају је озваничено и проширење ове платформе.

„Пре свега желим да се захвалим на поверењу, које се огледа у цертификату, својеврсном признању добијеном на основу резултата унапређења рада наше локалне самоуправе, која је великим трудом достигла стандарде повољног пословног окружења за регион југоисточне Европе. Изузетна је част наћи се у оваквом друштву, међу локалним самоуправама, чије залагање доприноси заједничком циљу, а то је побољшање живота свих грађана и бржи и стабилнији развој наше земље. Кроз овај програм ми смо ближи страним инвеститорима, конкурентнији смо гледано из угла страних земаља и иностране привреде, која тражи поузданог и равноправног партнера и то је идеја водиља и имиџ, који ми као локална самоуправа одржавамо уназад десет година и који желимо да одржимо и у годинама испред нас“, нагласио је овим поводом председник старопазовачке Општине, Ђорђе Радиновић. Церемонији доделе цертификата у Дубровнику присуствовале су Марина Савић, заменица председника општине и Сузана Илић, начелница Одељења за привреду при Општини Стара Пазова.

„Сам процес таргетира све неопходне активности, које је неопходно спровести у области локалног самоуправљања, како према грађанима, тако и према привреди на локалу. Да би једну локалну самоуправу неко видео као озбиљног партнера, пријатељски расположеног и одлучног када је развој у питању, у пракси мора да се постигне унапређење квалитета услуге. Ниједан инвеститор вам неће доћи и сам „куцати на врата“, а да претходно није донео стратешки најбољу одлуку за своје пословање, а цертификат је потврда да је Општина испунила високе стандарде“, изјавила је за медије након догађаја, Марина Савић, заменица председника Општине Стара Пазова. Кроз овај програм од 2012. године прошло је више од 100 градова и општина из региона. Цертификат који траје три године тренутно поседују 44 локалне самоуправе, а критеријуми истог су одржива стратегија локалног развоја, функционална Канцеларија за локално – економски развој, партнерски однос са приватним сектором, ефикасан систем издавања грађевинских дозвола, ажуран економски профил и електронске базе података, предвидиви трошкови пословања, доступност радне снаге, подстицајна политика и мере подршке предузетништву као и адекватна инфраструктура и поуздане комуналне услуге. Општина Стара Пазова је у складу са стандардом BFC SEE остварила 84 од укупно 100 процентних поена (да би локална самоуправа стекла статус општине по мери привреде према овом стандарду, потребно је да испуни 75% наведених критеријума).

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter