• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna opstina republicke i pokrajinske institucije zajednicki pomazu agrarМинистар пољопривреде у Влади Републике Србије, Бранислав Недимовић, посетио је у петак, 18. фебруара, општину Стара Пазова. Заједно са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Чедомиром Божићем и председником Општине Стара Пазова, Ђорђем Радиновићем, обишао је пољопривредно газдинство „Лончар“ у Белегишу, као пример успешног пољопривредног произвођача који користи паметну механизацију.

 

Пољопривредно газдинство, које воде браћа Марко и Никола Лончар, бави се живинарском производњом, ратарством на отвореном и затвореном и свињарством. Браћа Лончар су из Београда са породицама дошли у Белегиш и на очевом имању одлучили да заснују пољопривредно имање. Осим јаке воље, у развоју газдинства, много су им значиле и подстицајне мере државе за пољопривреднике.

Председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, је овом приликом истакао да ће општина Стара Пазова и даље наставити да субвенционише разне секторе пољопривреде. За Конкурс општине Стара Пазова за пољопривреднике, који ће бити расписан у марту месецу, из општинског буџета, издвојено је 10 милиона динара.

Циљ посете ресорног министра, Бранислава Недимовића и покрајинског секретара, Чедомира Божића је био да се чују потребе пољопривредника као и да се на лицу места виде реализовани пројекти, које су власници газдинства успешно спровели кроз субвенције, које су добили од Републике и Покрајине. Сусрету са ресорним министром и покрајинским секретаром присуствовало је око двадесетак младих пољопривредних произвођача из Белегиша и околних села.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter