• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna izmena zakona o izbeglicama korisnicima sirp programa donosi mogucnost otkupa stanovaПредседник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, заменица председника општине, Марина Савић и директор ЈП Општинска стамбена агенција, Владимир Јовановић, одржали су састанак у просторијама Општинске управе општине Стара Пазова у петак, 04. фебруара, а поводом раније одржаног састанка представника свих локалних самоуправа у којима се реализују Хабитат програми (Ваљево, Краљево, Чачак, Ниш, Крагујевац, Стара Пазова и Панчево), који је одржан у Председништву Србије, чија је тема била решавање проблема избеглих и расељених лица корисника станова из СИРП програма, током измена Закона о избеглицама, који треба да се нађе у скупштинској процедури.

На састанку у Председништву Србије, на којем су присуствовали и представници избеглих и расељених лица, сви присутни су се усагласили око коначне верзије предлога Закона о избеглицама, који даје могућност да након много година становања и коришћења, корисници станова из поменутог програма, исте могу да откупе.

Председник Радиновић је оценио да је предлог измене Закона о избеглицама веома конструктиван и на обострано задовољство и јединица локалне самоуправе и избеглих и расељених лица, јер ће њихов статус бити коначно решен. Општина Стара Пазова је једна од 7 градова и општина у Србији у којима је спроведен СИРП програм који је финансирала Влада Републике Италије у периоду од 2005. до 2008. године.

Овим програмом је 2008. године завршена изградња 76 станова у Новим Бановцима, у насељу Бановци-Дунав, након чега је спроведен конкурс за доделу станова у закуп - 60 за избеглице и 16 за домаће становништво. Исте године се 76 породица уселило у станове укупне нето површине 3.062,34 м2. Општинска стамбена агенција, по одлуци СО Стара Пазова, управља становима, врши расписивање конкурса сваке три године, попуњава упражњене станове, врши наплату станарина, одржава и чисти зграде.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter