• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna predsednik opstine stara pazova djordje radinovic tokom boravka na kim urucio pomoc srpskim mnogoclanim porodicamaПоводом обележавања 30 година од оснивања Општине Звечан, делегација Општине Стара Пазова, предвођена председником општине, Ђорђем Радиновићем, протеклог викенда посетила је ову братску општину на Косову и Метохији. Првог дана боравка, председник Радиновић је уручио хуманитарну помоћ за две социјално угрожене, многочлане породице.

„Мотивише нас пре свега љубав према нашем народу на КиМ и осећај да овде живе наши људи, Срби, који се труде да опстану и да нормално живе. Донирали смо новчану помоћ за две многочлане породице које живе у незавидној ситуацији, ово је скроман дар, али њима значајан. Овим гестом желимо да им покажемо да увек има људи који мисле на њих, саосећају њиховој борби и искушењима. Срећан сам и задовољан да са братском општином Звечан из године у годину имамо све боље односе, и што негујемо ово снажно пријатељство. Даће Бог да ово братство две локалне саоуправе потраје и после нас“, истакао је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, приликом доделе помоћи.

Новчану помоћ добиле су породице Вуковић и Игњатовић. Породица Вуковић има десеторо деце и као интерно расељена је живела у малом стану у Косовској Митровици. Уз помоћ Општине Звечан и Канцеларије за КиМ Владе РС, изграђена им је кућа на имању које су купили у селу Житковац. Породица Игњатовић је такође вишечлана, неки од чланова су тешко болесни, али су ипак истрајни да остану и опстану на Косову и Метохији. Председник Општине Звечан, Иван Тодосијевић, истакао је да је велика част угостити браћу и пријатеље из општине Стара Пазова, a затим додао: „Чињеница је да наш драги пријатељ Ђорђе када долази у посету, не долази празних руку и увек радо помаже угроженим сународницима на КиМ. Ја се још једном захваљујем овом лепом гесту наше братске општине и надам се да ће наше пријатељство и братство трајати много година.“

На велики хришћански празник Петровдан, који Општина Звечан обележава као своју Славу, старопазовачкој Општини је учињена посебна част, а у питању је уручење “Петровданске повеље” општине Звечан којом је и симболично још јдном потврђен братски између две локалне самоуправе, а на руке Повељу је примио председник општине Ђорђе Радиновић. Свечани тренутак остаће упамћен по громогласном аплаузу који је, у знај захвалности, био упућен управо првом човеку наше Општине.

Ову значајну награду добили су још и Епархија рашко - призренска, Kанцеларија за KиМ Владе Републике Србије, потпредседник Српске листе Милан Радојичић, Kлиничко-болнички центар Kосовска Митровица и академик проф. др Зорану Kривокапић.

Председник Александар Вучић је проглашен за почасног грађанина овог града и писмом се обратио скупу у Дому културе у Звечану. До сада су ово звање добили Новак Ђоковић, Владимир Путин, академик Зоран Kривокапић али и наш суграђанин Југослав Kостић, пореклом из Звечана.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter