• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna priznanje opstini stara pazova za izuzetan doprinos zaposljavanju gradjana u 2019 godiniКонтинуираним напорима усмереним на ширење и опремање индустријских зона, на изградњу путне инфраструктуре, затим обезбеђивање свих неопходних услова за долазак инвеститора и изградњу постројења и фабрика, Општина Стара Пазова је успела да обезбеди себи још једно признање, овог пута од Националне службе за запошљавање За изузетан допринос запошљавању у 2019. години.

Председнику Општине Стара Пазова, Ђорђу Радиновићу, ово признање уручили су директор Националне службе за запошљавање, Зоран Мартиновић и државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Бојана Станић, који су истакли да је Општина Стара Пазова пионир у Србији када су у питању програми субвенционисања запошљавања приправника, па није ни зачудо што су држава, али и друге локалне самоуправе, препознале њен модел као успешан и почеле да га примењују.

„Захваљујем се Националној служби за запошљавање и ресорном министарству што су препознали наш труд да грађанима обезбедимо запослења, кроз низ мера које успешно спроводимо. У овом тренутку у општини Стара Пазова, преко 23000 грађана има посао, уредно су пријављени и уплаћују им се сви порези и доприноси. Пре седам година, свега десетак хиљада наших суграђана је имало ту привилегију. Поносни смо на чињеницу да незапосленост сада износи тек неколико процената“, изјавио је приликом примања Захвалнице, први човек старопазовачке Општине, Ђорђе Радиновић.

У Републици Србији, у трећем кварталу ове године, стопа незапослености износила је 9,5 одсто, што значи да је наша земља све ближа циљу којем тежи, а то је ниво незапослености у ЕУ од око 7 одсто. Сада када је проценат незапослености једноцифрен, више није примарно питање како смањити ниво незапослености, већ како послодавцима омогућити адекватну радну снагу, сложили су се сви присутни. Из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, најављују доношење новог акционог плана за запошљавање у 2020. години.

Доделом признања Национална служба за запошљавање желела је да се захвали својим партнерима на доброј сарадњи и на конкретним и добрим резултатима постигнутим заједничким снагама. После успешне пословне 2019. године, Национална служба за запошљавање и у следећој години наставиће да одговорно спроводи мере активне политике запошљавања. Приоритет у раду остаје повећање укупне запослености, пре свега младих и особа из категорије теже запошљивих.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter