• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-uspesno-predstavljanje-opstine-i-njenih-potencijala-van-granica-zemlje-za-nove-investitore-i-nove-ekonomske-saradnjeЈачање привреде и побољшање стандарда живота грађана општине Стара Пазова спада у примарне стратешке циљеве садашњег руководства локалне самоуправе. Представљање привредних и свих важних потенцијала наше Општине, као и сусрети са потенцијалним инвеститорима, компанијама европског реномеа, само су неки од корака које су саставни део плана и стратегије опредељене унапређењу локалне привреде, проширењу индустријских зона и снажењу локалног економског амбијента.

Обостраном иницијативом Општине Стара Пазова и Амбасаде Републике Србије у Будимпешти, у четвртак, 15. децембра, одржана je презентација привредних потенцијала Општине Стара Пазова пред заинтересованим успешним компанијама са територије Републике Мађарске. Концепт презентације је подразумевао и неколико састанака присутних привредника из обе земље уз размену информација, што је први корак будућих потенцијалних сарадњи. Делегација Општине је имала задатак да са егзактним, актуелним подацима из кључних привредних области, уз адекватан приказ тренутно доступних ресурса, прикаже и заинтригира инвеститоре и тиме отвори могућности за нова улагања у старопазовачку Општину.

Делегацији, коју су поред председника општине Стара Пазова Ђорђа Радиновића, чинили чланови његовог тима – најближи сарадници, неколико уважених пазовачких привредника из пластичарске, текстилне и металопрерађивачке индустрије, као и трговине и транспорта, се придружио и потпредседник Покрајинске владе господин Иван Ђоковић.

„У последњих пет година почели смо активније да промовишемо наше привредне потенцијале, укључујући презентације праћене промо видео спотом, као што је ова данас у Будимпешти. Успешном сарадњом са нашим амбасадама и конзулима у европским земљама и ранијих година успешно смо презентовали наше потенцијале пружајући детаљне информације о индустријским зонама и о бенефитима и олакшицама, које инвеститори могу остварити приликом пословања у Општини Стара Пазова. Очекујемо добре резултате, јер нам се након презентације већ обратило неколико заинтересованих мађарских привредника“, истакао је овим поводом први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић.

У свом обраћању пред дипломатским представницима и страним инвеститорима потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић се осврнуо на значај добрих односа двеју суседних држава, а говорећи о актуелним кретањима у Републици Србији скренуо је пажњу на значај квалитетне координације републичке и покрајинске владе, која доноси све више добрих резултата. Посебно је говорио и о улози квалитетног руководства у локалним самоуправама, од чега умногоме зависи напредак једне средине.

„Није непознаница да је Општина Стара Пазова једна од развијенијих локалних самоуправа у Војводини, свакако је лидер у Сремском округу, захваљујући веома повољном географском положају, вредном и способном менаџменту у Општини и предузетничком духу који овде постоји више деценија. Све што смо видели у овом промо видео споту гарант је сваке наредне стране инвестиције. Поздрављам овакав вид промоције привреде једне локалне самоуправе, јер се у пракси показало да овакви сусрети приврдника имају већи ефекат него учешће на великим сајмовима“, закључио је потпредседник на крају свог обраћања.

Након новог промотивног видео спота о Општини Стара Пазова, њеном привредном развоју и бенефитима, које инвеститори могу да остваре, послујући у некој од старопазовачких индустријских зона, уприличени су кратки бизнис састанци привредника који успешно послују на територији наше општине и потенцијалних инвеститора, односно представника успешних компанија из Мађарске.

Значај оваквих сусрета је велики, што сведоче раније презентације привредних и других потенцијала Општине Стара Пазова у европским земљама, које су резултирале отварањем бројних страних компанија у нашој општини и запошљавањем великог броја грађана, а судећи по реакцијама присутних представника успешних компанија из Мађарске и овај сусрет ће општини Стара Пазова донети нове инвестиције.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије