• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-uspesno-predstavljanje-opstine-i-njenih-potencijala-van-granica-zemlje-za-nove-investitore-i-nove-ekonomske-saradnjeJačanje privrede i poboljšanje standarda života građana opštine Stara Pazova spada u primarne strateške ciljeve sadašnjeg rukovodstva lokalne samouprave. Predstavljanje privrednih i svih važnih potencijala naše Opštine, kao i susreti sa potencijalnim investitorima, kompanijama evropskog renomea, samo su neki od koraka koje su sastavni deo plana i strategije opredeljene unapređenju lokalne privrede, proširenju industrijskih zona i snaženju lokalnog ekonomskog ambijenta.

Obostranom inicijativom Opštine Stara Pazova i Ambasade Republike Srbije u Budimpešti, u četvrtak, 15. decembra, održana je prezentacija privrednih potencijala Opštine Stara Pazova pred zainteresovanim uspešnim kompanijama sa teritorije Republike Mađarske. Koncept prezentacije je podrazumevao i nekoliko sastanaka prisutnih privrednika iz obe zemlje uz razmenu informacija, što je prvi korak budućih potencijalnih saradnji. Delegacija Opštine je imala zadatak da sa egzaktnim, aktuelnim podacima iz ključnih privrednih oblasti, uz adekvatan prikaz trenutno dostupnih resursa, prikaže i zaintrigira investitore i time otvori mogućnosti za nova ulaganja u staropazovačku Opštinu.

Delegaciji, koju su pored predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića, činili članovi njegovog tima – najbliži saradnici, nekoliko uvaženih pazovačkih privrednika iz plastičarske, tekstilne i metaloprerađivačke industrije, kao i trgovine i transporta, se pridružio i potpredsednik Pokrajinske vlade gospodin Ivan Đoković.

„U poslednjih pet godina počeli smo aktivnije da promovišemo naše privredne potencijale, uključujući prezentacije praćene promo video spotom, kao što je ova danas u Budimpešti. Uspešnom saradnjom sa našim ambasadama i konzulima u evropskim zemljama i ranijih godina uspešno smo prezentovali naše potencijale pružajući detaljne informacije o industrijskim zonama i o benefitima i olakšicama, koje investitori mogu ostvariti prilikom poslovanja u Opštini Stara Pazova. Očekujemo dobre rezultate, jer nam se nakon prezentacije već obratilo nekoliko zainteresovanih mađarskih privrednika“, istakao je ovim povodom prvi čovek staropazovačke opštine, Đorđe Radinović.

U svom obraćanju pred diplomatskim predstavnicima i stranim investitorima potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković se osvrnuo na značaj dobrih odnosa dveju susednih država, a govoreći o aktuelnim kretanjima u Republici Srbiji skrenuo je pažnju na značaj kvalitetne koordinacije republičke i pokrajinske vlade, koja donosi sve više dobrih rezultata. Posebno je govorio i o ulozi kvalitetnog rukovodstva u lokalnim samoupravama, od čega umnogome zavisi napredak jedne sredine.

„Nije nepoznanica da je Opština Stara Pazova jedna od razvijenijih lokalnih samouprava u Vojvodini, svakako je lider u Sremskom okrugu, zahvaljujući veoma povoljnom geografskom položaju, vrednom i sposobnom menadžmentu u Opštini i preduzetničkom duhu koji ovde postoji više decenija. Sve što smo videli u ovom promo video spotu garant je svake naredne strane investicije. Pozdravljam ovakav vid promocije privrede jedne lokalne samouprave, jer se u praksi pokazalo da ovakvi susreti privrdnika imaju veći efekat nego učešće na velikim sajmovima“, zaključio je potpredsednik na kraju svog obraćanja.

Nakon novog promotivnog video spota o Opštini Stara Pazova, njenom privrednom razvoju i benefitima, koje investitori mogu da ostvare, poslujući u nekoj od staropazovačkih industrijskih zona, upriličeni su kratki biznis sastanci privrednika koji uspešno posluju na teritoriji naše opštine i potencijalnih investitora, odnosno predstavnika uspešnih kompanija iz Mađarske.

Značaj ovakvih susreta je veliki, što svedoče ranije prezentacije privrednih i drugih potencijala Opštine Stara Pazova u evropskim zemljama, koje su rezultirale otvaranjem brojnih stranih kompanija u našoj opštini i zapošljavanjem velikog broja građana, a sudeći po reakcijama prisutnih predstavnika uspešnih kompanija iz Mađarske i ovaj susret će opštini Stara Pazova doneti nove investicije.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije