• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Нова капела на месном гробљу и у БелегишуПрошле недеље у Белегишу је отворена, и у употребу стављена, капела на сеоском гробљу. Ово је у потпуности нов објекат, који ће значајно олакшати црквено-верске потребе становника овог старопазовачког насеља.

Капела је само један од пројеката реализованих на територији Општине Стара Пазова, који сведочи о бризи локалне самоуправе и њеног руководства о грађанима и квалитетнијим условима за свакодневни живот и обавезе. Капела је рађена у више грађевинских фаза, а радови су обухватили и партерно уређење, прилаз и адекватни паркинг простор за возила.

Као што и доликује, капела и све њене просторије су освештане чином Освећења од стране свештенства старопазовачког намесништва Епархије сремске, а началствовао је намесник протојереј-ставрофор о. Миле Јокић. Овим верским обредом капела је и званично стављена у употребу и на располагање потребама Белегишке црквене општине и свих Белегишана.

Догађају су поред мештана, окупљених у знак захвалности за уложен труд, присуствовали и први човек Општине Ђорђе Радиновић, директор Дирекције за изградњу општине Стара Пазова ЈП, Недељко Ковачевић, и бројни представници руководства локалне самоуправе, директори осталих општинских јавних предузећа, а домаћин је био Алекса Милосављевић, председник Месне заједнице Белегиш.

Након Освећења капеле, присутне је поздравио председник Општине Ђорђе Радиновић, који је захвалио својим суграђанима на, до сада, указаном поверењу и нагласио да је ово један од начина да се покаже дужно поштовање према прецима, „чиме се можемо оправдати као захвални потомци пред сведочанством времена које долази“. На тему радова и износу инвестиције медијима се обратио Недељко Ковачевић, директор Дирекције: „Укупна инвестиција износи око седам милиона динара. Објекат има све неопходне пратеће садржаје што се тиче ентеријера и инсталација, а оно што је такође од великог практичног значаја је и прилаз и паркинзи испред самог објекта“.

Овом приликом делегација је обишла и, више од једног века стару, црквицу на гробљу која је такође обновљена и у потпуности реконструисана захваљујући иницијативи локалне самоуправе. Црквица је на овај начин оспособљена за даљу богослужбену употребу и према сведочанству пароха о. Ђорђа Ковљена ту се већ неко време врше богослужења једном месечно и помени упокојенима на празнике, када је предвиђено, или у посебним приликама када за то постоји потреба.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије