• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Nova kapela na mesnom groblju i u BelegišuProšle nedelje u Belegišu je otvorena, i u upotrebu stavljena, kapela na seoskom groblju. Ovo je u potpunosti nov objekat, koji će značajno olakšati crkveno-verske potrebe stanovnika ovog staropazovačkog naselja.

Kapela je samo jedan od projekata realizovanih na teritoriji Opštine Stara Pazova, koji svedoči o brizi lokalne samouprave i njenog rukovodstva o građanima i kvalitetnijim uslovima za svakodnevni život i obaveze. Kapela je rađena u više građevinskih faza, a radovi su obuhvatili i parterno uređenje, prilaz i adekvatni parking prostor za vozila.

Kao što i dolikuje, kapela i sve njene prostorije su osveštane činom Osvećenja od strane sveštenstva staropazovačkog namesništva Eparhije sremske, a načalstvovao je namesnik protojerej-stavrofor o. Mile Jokić. Ovim verskim obredom kapela je i zvanično stavljena u upotrebu i na raspolaganje potrebama Belegiške crkvene opštine i svih Belegišana.

Događaju su pored meštana, okupljenih u znak zahvalnosti za uložen trud, prisustvovali i prvi čovek Opštine Đorđe Radinović, direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova JP, Nedeljko Kovačević, i brojni predstavnici rukovodstva lokalne samouprave, direktori ostalih opštinskih javnih preduzeća, a domaćin je bio Aleksa Milosavljević, predsednik Mesne zajednice Belegiš.

Nakon Osvećenja kapele, prisutne je pozdravio predsednik Opštine Đorđe Radinović, koji je zahvalio svojim sugrađanima na, do sada, ukazanom poverenju i naglasio da je ovo jedan od načina da se pokaže dužno poštovanje prema precima, „čime se možemo opravdati kao zahvalni potomci pred svedočanstvom vremena koje dolazi“. Na temu radova i iznosu investicije medijima se obratio Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije: „Ukupna investicija iznosi oko sedam miliona dinara. Objekat ima sve neophodne prateće sadržaje što se tiče enterijera i instalacija, a ono što je takođe od velikog praktičnog značaja je i prilaz i parkinzi ispred samog objekta“.

Ovom prilikom delegacija je obišla i, više od jednog veka staru, crkvicu na groblju koja je takođe obnovljena i u potpunosti rekonstruisana zahvaljujući inicijativi lokalne samouprave. Crkvica je na ovaj način osposobljena za dalju bogoslužbenu upotrebu i prema svedočanstvu paroha o. Đorđa Kovljena tu se već neko vreme vrše bogosluženja jednom mesečno i pomeni upokojenima na praznike, kada je predviđeno, ili u posebnim prilikama kada za to postoji potreba.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije