• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Obecná správa Obce Stará Pazova, Svätosavská 11, 22300 Stará Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Oficiálna prezentácia Obce Stará Pazova

Регионални стамбени програм присутним представницима око 20 домаћих грађевинских компанија из општине Стара Пазова, Београда и Новог Сада, представила је Ивана Чубриловић, руководилац сектора инвестиција и одржавања у Општинској стамбеној агенцији, истакавши како је циљ овог програма обезбеђивање трајних стамбених решења за преко 5000 избегличких породица у 117 општина у Србији. Укупна вредност реализације програма у Републици Србији је око 335 милиона евра обезбеђених из донаторских средстава и националне контрибуције. Финансиран је средствима Европске уније, а фондом управља Банка за развој Савета Европе.

Општина Стара Пазова и ЈП Општинска стамбена агенција Стара Пазова (ОСА) имају активну, дугогодишњу сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, а преко Комесаријата и са УНХЦР-ом и до сада је предузето више значајних активности у циљу решавања стамбених питања за избегла лица, која живе на територији старопазовачке Општине (куповина кућа са окућницом, набавка грађевинског материјала, изградња монтажних кућа и комплекса зграда).

И за овај пројекат, у најкраћем, технички могућем року, са циљем да се убрза процес решавања овог кључног питања, Општина је са Општинском стамбеном агенцијом обезбедила земљиште, пројектно-техничку документацију, грађевинску дозволу, изградиће комплетно комунално опремање тј. инфраструктуру предвиђених парцела, на основу израђеног пројекта. Генералије пројекта изградње зграда у Фрушкогорској улици присутнима у петак је представио Милорад Симеуновић, надлежан за инвеститорски надзор над пројектом. Процењена вредност изградње седам зграда намењених трајном решавању стамбеног питања за избегла лица је скоро 4 милиона евра, а планирани почетак радова је мај ове године.

На самом почетку, све присутне поздравио је Ђорђе Радиновић, први човек старопазовачке Општине истакавши да је: „Општина Стара Пазова овај задатак схватила веома озбиљно и исто тако кренула у реализацију свих до сада доступних пројеката, захваљујући којима је велики број избегличких породица заувек решило своје стамбено питање“.

Презентацији поменутог сегмента Регионалног стамбеног програма и пројекта у оквиру њега, који ће за велики број поменутих породица насељених у старопазовачкој Општини, решити животно питање становања, присуствовали су и Татјана Кадијевић из Јединице за управљање пројектима, Слободан Илић, извршни директор ОСА-е, Марио Квржић, заменик директора ОСА-е, Владимир Јовановић, помоћник председника Општине, Маја Грбић, начелница Одељења за урбанизам, Бранка Стојановић, начелница Одељења за инвестиције, Милена Диковић, заменик начелника Општинске управе, Драгана Барјактаревић, општински повереник за избеглице и Ђорђе Вукашинац, члан Општинског већа.

Најављено да ће већ наредних дана бити објављен позив, који ће јавно доступним учинити Јединица за управљање пројектима Владе Републике Србије, путем своје званичне интернет странице, као и да сви понуђачи имају у виду предвиђени рок за достављање документације од 52 дана. Важно је и напоменути да ће главну координацију свих даљих корака око избора извођача радова вршити управо ЈУП, а план је да се сав посао који предстоји реализује на најефикаснији могући начин и у складу са свим, пројектом предвиђеним, роковима.

Преузмите документ:

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Oficiálna Facebook stránka obce Stará Pazova

Obecný newsletter

Ak chcete prijimať aktuálne informácie a oznámenia z Obce Stará Pazova, prihláste sa na obecný newsletter. Uveďte Vaše meno a e-mailovú adresu:

Zúčastnite sa ankety

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Javno preduzeće Opštinska stambena agencija Stara Pazova

Sajam privrede u Novoj Pazovi

Poslovni portal Opštine Stara Pazova