• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc-ekon-savetУ организацији Покрајинског Социјално-економског савета, а под покровитељством Покрајинске владе, дана 16. децембра 2016. године у просторијама "Мастер центра" Новосадског сајма одржана је Конференција: "За развој привреде-окупљање око пројеката".

Конференцију је отворио Игор Мировић, председник Покрајинске владе, а учесницима се поздравно обратио Александар Вулин, министар Минстарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије. У раду Конференције су суделовали представници Привредне коморе Србије и привредне коморе Војводине, Уније послодаваца Србије и Уније послодаваца Војводине, Савеза самосталних синдиката Србије и Савеза самосталних синдиката Војводине и Уједињених гранских синдиката "Независност".

Кроз рад Конференције представљени су радни материјали Уније послодаваца Војводине са предлозима за унапређење привредног амбијента и конкретан програм структурних реформи, уз истицање потребе за социјалним дијалогомкоји ће уважити интересе свих социјалних група, свесни да без социјалног консензуса исте неће бити спроведене. Материјал је представио Станко Крстин, председник Уније послодаваца Војводине.

Горан Милић, предсденик Савеза самосталних синдиката Војводине, је након анализе социјалног амбијента у Србији, предложио мере за побољшање радне и социјалне сигурности, истичући у радном материјалу, између осталог и веома низак ниво социјалног дијалога социјалних партнера, који могу изазвати незадовољство међу запосленима, али и укочити даљи напредак Србије у процесу прикључења Европској унији. Наглашено је да је социјални дијалог између кредибилних партнера један од услова за пуноправно чланство у Европској унији.

Председник УГС "Независност" проф.др. Зоран Стојиљковић, је представио материјал "Европске перспективе Србије-позиција синдиката", а председник Привредне коморе Војводине Ратко Филиповић је представио материјал "Нова улога Привредне коморе Војводине у сарадњи са Покрајинском владом по новом Закону о привредним коморама".

Чланови Социјално-економског савета општине Стара Пазова и то: Нада Стојанац-члан СЕС-а испред локалне самоуправе општине Стара Пазова, Владимир Ћулаја-члан СЕС-а испред Уније послодаваца Србије-послодавци Старе Пазове, Раде Ерцег председавајући СЕС-а и председник Савеза самосталних синдиката општине Стара Пазова и Миленко Вучиновић, секретар СЕС-а, учествовали су у раду Конференције.

Дана 22. децембра 2016. године у просторијама Регионалне привредне коморе Нови Сад, одржан је округли сто на тему "Социјални дијалог између синдиката и послодаваца у Србији и улога Републичке агенције за мирно решавање радних спорова". Организатор округлог стола је Министартво за рад, запошљавање,борачка и социјална питања у сарадњи са Регионалном привредном комором Нови Сад.

Поздравна обраћања учесницима су упутили: Алексанар Вулин, министар Министартва за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници Покрајинске Владе, Репрезентативних социјалних партнера, Регионалне привредне коморе Нови Сад, Града Новог Сада, Привредне коморе Србије, Министартва за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Социјално-економског савета.

На тему "Социјални дијалог између синдиката и послодаваца у Србији и улога и значај Републичке агенције за мирно решавање радних спорова" панелисти су били: Љубисав Орбовић, председник Савеза самосталних синдиката Србије, проф.др. Зоран Стојиљковић–члан преговарачког тима за Поглавље 19. и председник синдиката УГС "Независност" и Небојша Атанцковић, председник Уније послодаваца Србије.

Презентацију "Законодавни оквир за социјални дијалог у Републици Србији" одржала је Јесенка Чворо, шеф Одсека за социјални дијалог, колективно преговарање и зараде, Министартва за рад, запошљавање, борачка и социјална питања а презентацију "Улога и значај Републичке агенције за мирно решавање радних спорова" представио је Миле Радивојевић, директор Републичке агенције за мирно решавање радних спорова.

У раду округлог стола суделовали су испред Социјално-економског савета општине Стара Пазова: Раде Ерцег, председник Савеза самосталних синдиката општине Стара Пазова и председавајући СЕС-а општине Стара Пазова, Владимир Ћулаја, члан Социјално-економског савета општине Стара Пазова испред Уније послодаваца Србије-послодавци Старе Пазове и Миленко Вучиновић секретар СЕС-а.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући Савета:
Раде Ерцег с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије