• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc-ekon-savetУ Београду је 11. марта 2016. године, у Палати Србија-сала Београд, са почетком у 11:00 часова, одржана званична завршна конференција твининг пројекта „Унапређење социјалног дијалога” финансираног од стране Европске уније. Чланови Социјално економског савета општине Стара Пазова су активно учествовали у реализацији пројекта и на обукама Твининг вештина за ефикасно колективно преговарање.

Пројекат је заједно са експертима из Словачке пружао подршку Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и репрезентативним социјалним партнерима. Подршка се односила на развој капацитета у смислу усаглашавања радног законодавства са стандардима ЕУ и спровођење ефикасног социјалног дијалога на републичком и локалном нивоу.

Главни корисници пројекта су Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Савез самосталних синдиката Србије, Уједињени грански синдикати „Независност” и Унија послодаваца Србије.

На конференцији су увод и добродошлицу пожелели: Зоран Лазић, вођа пројекта, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Александар Вулин - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Мајкл Девенпорт - шеф Делегације ЕУ у Србији, Дагмар Репчекова - амбасадор Републике Словачке у Србији, Зоран Михајловић - секретар Већа савеза самосталних синдиката Србије, Бранислав Чанак - председник УГС Независност и Небојша Атанцковић - председник Уније послодаваца Србије.

Резултате пројекта су представили чланови Твининг тима испред државе чланице ЕУ на челу са Браниславом Ондрушом, државним секретаром, вођом пројекта, Министартва за рад, породицу и социјална питања Републике Словачке и Валериа Кубалова, стални твиниг саветник, са сарадницима на пројекту.

Испред државе Србије као кориснице пројекта, резултате су представиле Снежана Богдановић, вођа компоненте 1 пројекта и Чеданка Андрић, секретар Социјално економског савета Србије, вођа компонете 3 пројекта.

Истакнути су кључни циљеви усмерени на:
- унапређење правних капацитета за ефективни социјални дијалог;
- оснаживање институционалних капацитета јавне администрације, Републичког Социјално-економског савета и социјалних партнера за развој и спровођење социјалног дијалога који води ка социјалним и економским реформама,
- и унапређење социјалног дијалога на локалном нивоу.

Чеданка Андрић, секретар Социјално-економског савета Србије је у дискусији истакла и похвалила рад Социјално-економског савета општине Стара Пазова. У раду конференције је учествовао Миленко Вучиновић - секретар Социјално економског савета општине Стара Пазова.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући Савета:
Раде Ерцег с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије