• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-razvojni-fond-vojvodine-ugostio-predstavnike-svih-45-lokalnih-samoupravaПредставници свих 45 војвођанских локалних самоуправа посетили су Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине. Тема радног састанка била је унапређење сарадње локалних самоуправа и Развојног фонда АПВ у погледу пружања информација и техничке подршке привредницима и пољопривредницима о јавним конкурсима које Развојни фонд расписује.

Током посете локалних самоуправа од стране директора РФВ господина Горана Савића договорено је да ће се сарадња у будућем периоду интезивирати и подићи на виши ниво јер управо локална самоуправа и фонд морају заједничким снагама подстаћи развој привреде и пољопривреде. У сврху тога, стручна лица Развојног фонда су представнике локалних самоуправа упознали са садржајем јавних позива, детаљније презентовали и отклонили евентуалне недоумице које се могу појавити код заинтересованих корисника. Резултат оваквог вида сарадње је свакако подизање капацитета градова и општина када је у питању пружање услуге потенцијалним клијентима РФВ који желе да уз помоћ повољних услова финансирања унапреде своје пословање.

На састанку је договорено да ће до краја године представници Развојног фонда одржати презентацију у сваком граду и општини на територији Аутономне Покрајине Војводине како би заинтересованим привредницима и пољопривредницима приближили актуелне позиве.

Развојни фонд АПВ тренутно има отворених 11 јавних конкурса, од којих је 5 намењено правним лицима и предузетницима са територије Војводине, 5 је намењено носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава, док је 1 намењен МСПП сектору, удружењима грађана, као и јединицама локалне самоуправе, јавним предузећима, институцијама и установама чији је оснивач јединица локалне самоуправе и то за предфинансирање пројеката ЕУ и билатералних донатора.

У свим јавним конкурсима и даље постоје расположива средства и Развојни фонд АПВ прима пријаве. Више о сваком конкурсу можете погледати на званичном сајту РФВ.

Важно је напоменути да ће Развојни фонд АПВ заједно са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Покрајинским секретаријатом за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Покрајинским фондом за развој пољопривреде и Гаранцијским фондом Аутономне покрајине Војводине одржати конференцју у Великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине у понедељак 24. октобра 2016. године са почетком у 10:30h.

Теме конференције су: унапређење механизма коришћења средстава из покрајинских извора финансирања, аспекти домаће аграрне политике и видови боље вертикалне и хоризонталне повезаности различитих нивоа власти, стога позивамо све заинтересоване носиоце привредних активности да присуствују догађају.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије