• Pogodaka: 518

У сусрет 16. Регионалном сајму привреде, запослење за свакога ко жели да ради

naslovna u susret 16 regionalnom sajmu privrede zaposlenje za svakoga ko zeli da radiСтара Пазова је општина у којој радно место може имати свако ко жели да ради, незапосленост је на историјском минимуму испод три посто, а компаније које послују у оквиру четири индустријске зоне, континуирано потражују квалификовану радну снагу, речено је данас на конференцији за новинаре којом је најављен овогодишњи, 16. Регионални сајам привреде Сремског округа. Сајам који организују Општина Стара Пазова и Регионална привредна комора Сремског округа, биће одржан 28. и 29. септембра од 10 до 17 часова у комплексу спортско-рекреативних базена у Новој Пазови.

„Следећи политику развоја коју трасира Влада Србије достигли смо ниво да плате у нашој општини превазилазе званични републички просек“, рекао је председник општине Ђорђе Радиновић.

Пратећа манифестација овогодишњег Регионалног сајма биће и сајам запошљавања, прилика да компаније понуде додатна радна места и привуку нове кадрове.

Радиновић је најавио веома важан пројекат, који има за циљ ефикасније запошљавање младих и бољу конкурентност радних места, што ће бити остварено кроз изградњу нове средње Техничке школе и отварање Регионалног тренинг центра са интернатом по принципу дуалног образовања. Центар ће имати капацитет за 800 ученика са подручја Срема, али и целе Србије. Овим ће се обезбедити и довољно адекватних стручних кадрова у складу са утврђеним потребама локалне привреде.

Тренинг центар ће бити организован на основу аустријских искустава за 800 полазника, као комбинација трогодишњег занатског и четворогодишњег образовања профила техничара, објаснио је директор Регионалне привредне коморе Предраг Мујкић.

Он је указао да је наша држава достигла ниво да се, услед привредног развоја и реалних потреба које се намећу, сада фокусира и на усклађивање образовних профила које нуди школски систем, истичући и да су се многи „навикли на флуктуацију“ јер не могу сви радити на територији општина и градова у којима живе, али да ће се овим мерама допринети управо таквој тежњи да становништво има могућност да живи и ради у срединама одакле потиче.

Пријатељ овогодишњег сајма је домаћа компанија „Трансфера“ чији савремени логистички центар у пазовачкој инустријској зони има 30.000 квадрата и 430 запослених, међу којима више од 100 саобраћајних инжењера.

Kомпанија је у 2022. достигла 100 милиона евра прихода, а своје пословање проширује отварањем представништава у БиХ и Kини.

У компанији су посебно поносни на друштвену одговорност и акције помоћи деци без родитеља и родитељског старања, истичући да је то „некад важније од свих милиона“.

Да подсетимо, дводневни Регионални сајам се отвара 28. септембра у 11 часова, очекује се више од 100 излагача из земље и региона, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

Фотографије: