• Prečítané: 697x

Канцеларија за младе општине Стара Пазова потписала уговор са Министарством туризма и омладине Републике Србије о финансирању пројекта “Стратегијом до развоја младих – израда стратегије за младе”

naslovna kzm opstine stara pazova potpisala ugovor sa ministarstvom turizma i omladine o finansiranju projekta izrade strategije za mladeМлади су кључни ресурс заједнице и њихов развој је и развој саме локалне заједнице у којој живе.

У складу са тим, Општина Стара Пазова препознаје значај системске бридге о младима како би створила услове и поставила основе за њихов целовит развој. Те је тако кроз пројекат “Стратегијом до развоја младих – израда стратегије за младе” који спроводи Канцеларија за младе општине Стара Пазова, а финансира Министарство туризма и омладине Републике Србије у септембер ове године започела са процесом израде стратешког документа којим кроз међусекторску сарадњу поставља темеље за свеобухватну подршку младима, истичући кључне аспекте њиховог живота, као и изазове са којима се сусрећу.

Циљ овог пројекта јесте да се уради истраживање потреба младих и на основу тога изради стратешки документ програм за малде наше Општине. Кроз пројекат “Стратегијом до развоја младих – израда стратегије за младе” наставља се континуирано бављење младима у складу са њиховим потребама и интересовањима, развија омладинста политика на локалном нивоу и оснажава рад канцеларије за младе.

Такође, истиче се важност креирања инклузивног и подстивајног окружења које подржава различитост и подстиче активно учешће младих у локалном друштвеном, културном и економском животу локалне заједнице.

Системска брига о младима и њоховим потребама не доприноси само личном развоју младих, већ јача и саму локалну зајеницу. На овај начин младима се пружа прилика да посатну активни грађани, лидери и покретачи позитивних промена у локланој заједници.

Фотографије: