Новости

Златне одбојкашице на пријему код председника Радиновића

naslovna zlatne odbojkasice na prijemu kod predsednika radinovicaОпштина Стара Пазова организовала је почетком маја месеца свечани пријем за одбојкашице из ЖОК „Јединство“ Стара Пазова, које су недавно освојиле БПШ Суперлиге Србије и тиме оствариле највећи успех у клупској историји, али и у историји колективног спорта у нашој општини.

Čítať ďalej...

Општина Стара Пазова похваљена од стране МДУЛС-а

naslovna opstina stara pazova pohvaljena od strane mdulsМинистар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је ове недеље општину Стара Пазова како би обишао Јединствено управно место - Писарницу, која је међу пионирима једношалтерског система у Србији и у које је МДУЛС инвестирало 8,5 милиона динара.

Čítať ďalej...

Од данас у Пазову и због шопинга - нови БИГ тржни центар

naslovna od danas u pazovu i zbog sopinga novi big trzni centarПобољшање животног стандарда грађана општине Стара Пазова у последњих десет година, резултирало је стварањем потребе и услова за отварањем великог тржног центра. Компанија BIG CEE, за свој десети Биг шопинг центар одабрала је управо нашу општину и то локацију између две Пазове, одмах до супермаркета немачког Лидл-а, преко пута пазовачких базена. Церемонији пресецања свечане врпце, присуствовали су домаћин, председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, министар унутрашње и спољне трговине у Влади Србије, Томислав Момировић, генерални директор компаније BIG CEE у Србији, Лев Вајс и амбасадор Израела у Србији Јакел Вилан.

Čítať ďalej...

Председник Вучић потврдио: стижу нове инвестиције у општину Стара Пазова

naslovna predsednik vucic potvrdio stizu nove investicije u opstinu stara pazovaПредседник Републике Србије, Александар Вучић, посетио је у петак, 17. марта општину Стара Пазова, где је у пратњи председника Општине Стара Пазова, Ђорђа Радиновића обишао производни погон компаније „Стамевски“, која ове године обележава 70 година рада.

Čítať ďalej...

Министар спорта у посети општини Стара Пазова

naslovna ministar sporta u poseti opstini stara pazovaМинистар спорта у Влади Републике Србије, Зоран Гајић, државни секретар Марко Кешељ и посебни саветник Дејан Бојовић, посетили су општину Стара Пазова, где су у пратњи председника Општине, Ђорђа Радиновића и најближих сарадника, обишли Основну школу „Растко Немањић – Свети Сава“ у Новој Пазови и одбојкашки клуб „Младост“.

Čítať ďalej...

Општина наградила најбоље спортисте

naslovna opstina nagradila najbolje sportisteВише од пола века дуга традиција награђивања најуспешнијих спортиста са територије општине Стара Пазова, после двогодишње паузе због пандемије корона вируса, ове године је настављена. Општина Стара Пазова и Радио – телевизија Стара Пазова редовно прате резултате старопазовачких спортиста, њихове успехе, циљеве, али и потребе и у складу са тим, вредним наградама које им на церемонији додељује, доказује да се сва њихова одрицања и труд, те позитивна промоција виде и цене.

Čítať ďalej...

Општину посетила делегација из Републике Српске

naslovna opstinu posetila delegacija iz republike srpskeЧесто је Општина Стара Пазова, у јавности, препозната као пример добре праксе и средина, која се својим великим привредним развојем последњих десет година сврстала у први план, не само међу градовима и општинама у Србији, већ и у региону. Који је то приступ привреди, инвеститорима, која је процедура и како изгледа неопходна комуникација запослених у нашој локалној администрацији са потенцијалним инвеститорима, а који на концу доводи до нових радних места и бољег живота грађана, чест је разлог посете делегација из Србије и региона.

Čítať ďalej...

Континуитет у подршци здравству, Општина доделила кључеве нових возила

naslovna kontinuitet u podrsci zdravstvu opstina dodelila kljuceve novih vozilaСамо током 2021. и 2022. године, на иницијативу руководства Општине, локална самоуправа је, за потребе локалне здравствене установе „Др Ј.Ј. Змај“ Стара Пазова финансирала набавку нових шест путничких и пет санитетских возила, чија је укупна вредност близу 40 милиона динара. Ово је наставак улагања у стварању услова за ефикаснији рад служби старопазовачког Дома здравља, који је до сада, уз помоћ Општине протеклих година, значајно обновио свој возни парк.

Čítať ďalej...

Председнику Радиновићу уручена реплика бодежа Вожда Kарађорђа

naslovna predsedniku radinovicu urucena replika bodeza vozda karadjordjaДан државности Републике Србије, обележен је свечано и у општини Стара Пазова, свечаношћу које су резервне војне старешине АП Војводине и резервне војне старешине Нове Пазове, одржале у галерији Културног центра у Новој Пазови. У оквиру пригодног програма посвећеног празнику, могао се видети и чути наступ хора ОШ "Растко Немањић - Свети Сава", а након предвиђеног културног програма, уследило је додељивање захвалница које су припремиле поменуте две организације најзаслужнијим грађанима. Овом приликом, председнику Ђорђу Радиновићу уручена је реплика бодежа Вожда Kарађорђа, коју је носио за време Првог Српског устанка, а на којој су угравиране речи: „Рођени победник“.

Čítať ďalej...