• Prečítané: 2688x

Активности Савета за безбедност саобраћаја у циљу унапређења безбедности угрожених група учесника у саобраћају

naslovna savet za saobracaj okt 2021Као што је и најављено у периоду од 16. до 22. септембра обележава се европска недеља мобилности под слоганом "Крећимо се одрживо. Останимо здрави."

Идеја кампање је промовисање активних видова превоза као што су вожња бицикла и пешачење, те је у складу са тим Савет за безбедност саобраћаја општине Стара Пазова препознао своју улогу и у неколико наврата заједно са припадницима саобраћајне полиције делио нашим суграђанима који возе бицикле пригодне поклоне. Поклон пакети садржали су ретрорефлектујуће прслуке, звонца и светла за бицикл. Чланови Савета и саобраћајне полиције су, пре свега, старијим суграђанима, деливши поклоне указали на значај одговорног понашања у саобраћају и коришћења ових средстава, те напоменули да су на територији општине Стара Пазова бициклисти једна од најугроженијих група учесника у саобраћају.

Такође, на недавно одржаном Регионалном сајму привреде Савет за безбедност саобраћаја је позвао чланове Удружења пољопривредника општине на предавање и припремио пакете опреме за трактористе који су садржали ротационо светло, троугао за спора возила и ретрорефлектујући прслук. Треба напоменути да на подручју где је развијена пољопривреда, повећано је присуство трактора у саобраћају. Трактор у саобраћају на јавним путевима, због својих техничко-експлоатационих карактеристика (мале максималне брзине), могућности да вуче једну или две приколице, као и да носи или вуче прикључна оруђа и машине, представља потенцијалну опасност за настанак саобраћајних незгода.

Фотографије: