• Prečítané: 1260x

Нови контигент од 250 канти и контејнера, активна подршка Министарства заштите животне средине локалним самуправама

naslovna novi kontigent od 250 kanti i kontejnera aktivna podrska ministarstva zastite zivotne sredine lokalnim samoupravamaКако би се грађанима унапредио квалитет живота, са акцентом на заштиту животне средине, Општина Стара Пазова, заједничким снагама са јавним комуналним предузећем „Чистоћа“, годинама уназад активно ради на занављању неопходних опрема, разних адекватних машина, нових технологија итд. Иницијативом председника Општине Ђорђа Радиновића и добро осмишљеном стратегијом за здраво пословање свих јавних предузећа, старопазовачка Општина данас има ефикасну и унапређену јавну услугу према грађанима из свих поверених делатности.

Посебна брига води се о комуналном мобилијару за сакупљање и складиштење смећа, који су у употреби на дневној бази па је и логична честа замена или поправка истих. Поред директног буџетског улагања у набавку, локална самоуправа прати јавне позиве ресорних министарстава и надлежних институција, те је с тим у вези за потребе ЈКП „Чистоће“ недавно пристигао контигент више од 250 контејнера и канти.

Поменути контигент добијен је по јавном позиву Министарства заштите животне средине Владе Републике Србије, и знатно ће допринети још ефикаснијем и уреднијем сакупљању и сепарацији отпада.
Тим поводом је у Општини Стара Пазова потписан Уговор о уступању опреме за прикупљање отпада. Уговор су потписале Марина Савић, заменица председника Општине Стара Пазова и Сара Павков, посебна саветница у Министарству заштите животне средине.

Опрема коју је преузело старопазовачко јавно комунално предузеће, 131 пластична канта и 120 пластичних контејнера, биће распоређена по свим насељима, по приоритетима, истакао је директор ЈКП „Чистоћа“, Горан Врањеш и додао да је ово предузеће раније широм општине већ поставило одговарајуће канте за сепарацију отпада и на тај начин допринело да еколошки освешћени грађани могу свакодневно да учествују у сепарацији отпада.

У циљу подршке локалним самоуправама у обезбеђивању опреме за сакупљање, рециклажу и што адекватније управљање отпадом, Министарство заштите животне средине обезбедило је нову опрему за укупно 34 града и општине.

„Сви заједно имамо задатак да допринесемо да јавни простори које грађани користе буду чистији. Ово је управо један од начина да подржимо локалне самоуправе у том важном послу, односно да олакшамо рад јавним комуналним предузећима. Животна средина је једна, а брига о околини је један од најважнијих приоритета министарства из којег долазим.“, истакла је саветница из ресорног министарства Сара Павков, након потписивања уговора.

Општина Стара Пазова ће и даље наставити да, у сарадњи са својим јавним предузећима, унапређује очување животне средине и чистоће јавних површина у свим местима, како би и будући нараштаји могли да уживају у чистим и уређеним насељима.

Фотографије: