• Pogodaka: 611

Представници земље, великог пријатеља Републике Србије, у посети старопазовачкој Општини

naslovna predstavnici zemlje velikog prijatelja republike srbije u poseti staropazovackoj opstiniПо угледа на билатералне, пријатељске односе и мостове сарадње које је трасирала Република Србија и Општина Стара Пазова иницира и гради квалитетне пријатељске односе са државама и градовима ван граница отаџбине. Прошлог месеца у првој званичној посети нашој О пштини боравио је амбасадор исламске репубике Иран, Њ.Е. Рашид Хасан Пор. Са својим најближим сарадницима, срдачан дочек у згради општинске управе, приредио му је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Србија и Иран су у традиционално добрим пријатељским односима, што је и била иницијални мотив о коме су говорили представници амбасаде Ирана. “Једна од главних наших мисија је посета различитих делова земље, остваривање сарадњи и успостављање пријатељстава. Овом посетом сам се упознао са новим градом, потенцијалним могућностима за сарадњу и са људима. Тврдим да се мора изаћи из Београда ако хоћете да упознате Србију. Од господина Радиновића смо чули да постоје велике могућности за нашу сарадњу и у култури, спорту, привреди… Захваљујући одлучности и вољи лидера наших земаља, односи су нам све бољи и бољи”, рекао је амбасадор Хасан Пор.

„Изузетно ми је драго да су нас посетили пријатељи из иранске амбасаде, старопазовачка Општина једна је од најразвијенијих у Србији, па је самим тим и сарадња амбасаде и Општине на више нивоа у будућности логичан след корака“, истакао је председник Ђорђе Радиновић.

Делегација је уз представнике локалне самоуправе обишла и Националну кућу фудбала, упознавши се ближе са српском фудбалском традицијом, након чега су имали прилике да обиђу и један од највећих логистичких центара у региону, објекат компаније „Трансфера“. Амбасадор Хасан Пор и председник Радиновић су се сложили да је ова посета добар почетак будућег пријатељства.