• Pogodaka: 487

Председник Радиновић и директор компаније "МТУ" отворили нови објекат ПУ "Полетарац"

naslovna predsednik radinovic i direktor kompanije mtu otvorili novi objekat pu poletaracСвечаним пресецањем врпце, у петак, 15. септембра 2023. године, отворен је нови објекат у оквиру Предшколске установе „Полетарац“, који се налази у склопу немачке компаније „МТУ“. Савремено опремљен и изграђен објекат симболичног назива „Авиончић“ свечано су отворили председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић и генерални директор компаније „МТУ“, Рејнер Бекер, а у новом објекту од почетка септембра бораве деца запослених у компанији „МТУ“, али и деца из локалне заједнице.

„Изузетно сам поносан на саму чињеницу да овај немачки гигант послује на територији наше општине, а радостан сам што смо заједничким снагама успели да остваримо један, за грађане јако битан пројекат, изградња новог објекта вртића. Пружање могућности за смештај деце запослених је важан фактор за постизање равнотеже између пословних и породичних обавеза. Овај вртић ће омогућити родитељима да се фокусирају на свој посао, знајући да су им деца сигурна и збринута у близини“, нагласио је председник Радиновић. Генерални директор компаније, Рејнер Бекер, истакао је велики значај улагања у образовање деце. Додао је да ништа од овога не би било могуће да није било помоћи запослених, али и Општине која је пружила огромну подршку у реализацији. Подсетио је на чињеницу да у заједничкој синергији Општина и „МТУ“ раде и на још једном веома битном пројекту у области образовања – изградњи и опремању новог објекта Техничке школе у Старој Пазови.

Радови на изградњи новог објекта вртића, али и припадајућег игралишта почели су у марту ове године, а озбиљност Општине Стара Пазова и компаније МТУ, када је улагање у образовни систем у питању, показује и чињеница да су комплетни радови завршени већ у августу месецу. Вртић је редовно кренуо са радом 04. септембра. У склопу вртића налази се пет едукативних јединица за пет различитих узрасних група са једном мултифункционалном салом. Игралиште вртића са различитим дечијим мобилијаром за игру простире се на 1500 метара квадратних. Током изградње и планирања самог објекта и дворишта испоштовани су сви прописани стандарди Министарства просвете Републике Србије. Ово је јединствени пројекат на територији општине Стара Пазова настао одличном сарадњом локалне самоуправе и немачке компаније МТУ.