• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Недеља посвећена најмлађима - Свако дете срећног лица чува једна породицаПод слоганом: „Свако дете срећног лица чува једна породица“, од 6. до 12. октобра, у школским и предшколским установама старопазовачке Општине обележена је Дечија недеља.

Активности које су овим поводом спроведене су највећим делом биле фокусиране на едукативне и културне садржаје, а посебан моменат пажње за око 50 малишана из предшколских установа „Полетарац“ из Старе Пазове и „Радост“ из Нових Бановаца, био је и пријем у Општини Стара Пазова.

Пријем су уприличили Горан Врањеш, заменик председника Општине, Биљана Чавић, начелница за друштвене делатности, културу и информисање и Немања Стикић, шеф кабинета председника Општине са циљем да се деци укаже пажња уз лепо дружење у једној од најважнијих локалних институција, која брине о грађанима и ради у служби свих грађана старопазовачке Општине.

Атмосфера на дочеку деце и слатка изненађења, која су их дочекала у свечаној сали зграде Општине ни за тренутак није оставила равнодушним најмлађе госте. Својим кратким уводним обраћањем децу и њихове васпитаче је поздравио Горан Врањеш, заменик председника Општине, да би након дечијих осмеха и аплауза на упућене поздравне речи и неколико интересантних питања, која су занимала децу, као неочекивана награда домаћинима, уследиле на десетине рецитација и песама - резултат вредног рада, игре и залагања васпитача и деце, али и пре свега њихових родитеља.

Ово је била и прилика да се укратко и са децом и васпитачима поразговара о евентуалним потребама за бољу и ефикаснију реализацију програма, иницијативама и предлозима, које могу допринети успешнијем раду са децом.

Завршетак овог лепог дружења зачињен је слаткишима, које је за предшколце припремила Општинска управа, али и прикладним поклонима за цртање и учење уз игру.

Дечија недеља се из зграде Општине даље, током недеље, преселила у различите установе попут Културно-пословног центра Нова Пазова, библиотеку „Доситеј Обрадовић“, а реализовано је и низ других активности, међу којима су и догађаји хуманитарног карактера у школама ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ и ОШ „Растко Немањић Свети Сава“, спортске и забавне активности у ОШ „Симеон Араницки“, као и традиционални дечији вашар у ОШ „Херој Јанко Чмелик“.

Низ трибина и тематских предавања реализовано је и у другим школама у старопазовачкој Општини, чиме је ове године на један леп и прикладан начин обележена Дечија недеља.

Фотографија:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter