• Prečítané: 784x

Извештај о спроведеним консултацијама о Програму унапређења положаја младих општине Стара Пазова за период 2024. – 2026. године

grb thumbОпштина Стара Пазова је у складу са Одлуком Скупштине општине Стара Пазова од 8. септембра 2023. године, на свом званичном сајту – 15. септембра 2023. године, објавила Обавештење о почетку израде Програма за унапређења положаја младих општине Стара Пазова за период 2024 – 2026. године (у даљем тексту: Програм).

Од тог датума, а у складу са чланом 32. Закона о планском систему Републике Србије („Службени гласник РС”, број 30/18), почео је процес консултација са циљним групама и заинтересованим странама, са циљем да се прикупе неопходни подаци и информације о тренутном стању у области, на основу којих ће се даље базирати рад на предметном документу.

Консултације су спроведене реализацијом анкете о анализи и потребама младих у Општини Стара Пазова, која је спроведена на узорку од 150 испитаника (млади узраста од 15 – 30 година). Анкета је спроведена посредством писменог упитника, којим су обухваћене све области од значаја за младе (образовање, запошљавање, социјална инклузија, здравље и безбедност, култура, омладински активизам).

Поред наведене анкете, спроведене су консултације упућивањем позива организацијама цивилног друштва која постоје на територији Општине Стара Пазова, са жељом да се сви актери омладинске политике укључе у израду Програма и својим идејама и предлозима допринесу његовом квалитету.

Такође, Општина Стара Пазова је омогућила заинтересованој јавности да све своје предлоге, идеје и коментаре за уређење предметне области достави путем мејл адресе kzmstarapazova@gmail.com закључно са 7. новембром 2023. године.

Преузмите документ:

Извештај о спроведеним консултацијама о Програму за унапређење положаја младих општине Стара Пазова за период 2024. – 2027. године