• Prečítané: 1242x

Обавештење о почетку израде Програма за унапређења положаја младих општине Стара Пазова, за период 2024 – 2026. године

grb thumbСкупштина општине Стара Пазова обавештава заинтересовану јавност о почетку израде Програма за унапређења положаја младих општине Стара Пазова, за период 2024 – 2026. године, у складу са чл. 32. и 34. Закона о планском систему Републике Србије („Службени гласник РС”, број 30/18).

Скупштина општине, на седници одржаној 08. септембра 2023. године, донело је Одлуку о изради Програма за унапређења положаја младих општине Стара Пазова за период 2024 - 2026. године (у даљем тексту: Програм). Наведеним планским документом, успоставља се основ за даљи развој и унапређење омладинске политике, са посебним освртом на унапређење друштвеног положаја младих и стварање услова да млади у потпуности достигну своје потенцијале, активно учествују у друштву, доприносећи не само сопственом развоју, већ и развоју друштва уопште.

Поступак усвајања Програма (који поред осталог подразумева укључивање заинтересованих страна у све фазе доношења документа јавне политике), у потпуности се спроводи у складу са прописима којима се уређује плански систем у Републици Србији. Спровођење консултације са заинтересованим странама планирано је у септембру.

Имајући у виду све наведено, Скупштина општине Стара Пазова, позива заинтересовану јавност да достави своје предлоге за омладинску политику и унапређење положаја младих на електронску адресу kzmstarapazova@gmail.com.

Преузмите документ:

Одлука о изради програма унапређења положаја младих општине Стара Пазова за период 2024 - 2026. године