• Prečítané: 5571x

Саопштење за јавност поводом одржане 12. седнице Радне групе Социјално-економског савета за борбу против сиве економије и рада на црно

soc ekon savetДана 18.05.2020. године са почетком у 11,00 часова, у Старој Пазови, одржана је 12. седница Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно, Социјално - економског Савета општине Стара Пазова.

Седница Радне групе раније је заказана за 18. март 2020. године, али је одложена због увођења ванредног стања и ситуације настале појавом вируса Цовид-19.

Ценећи и поштујући препоруке за примену строгих превентивних мера, и поновљена седница заказана у новом термину је одржана електронским путем.

На седници је разматран и једногласно усвојен Записник са 11. седнице Радне групе.

Разматран је Извештај о раду и извршењу Акциног плана рада Радне групе у 2019. години. Није било примедби и Извештај је усвојен консензусом.

У Предлогу Плана рада за 2020. годину разматране су могуће активности за даљи рад, а акцент у раду је стављен на континуирано превентивно деловање и едукацију, указивањем на појаве ,,сиве економије и рада на црно,, у нашем друштву и на штетне последице истих.

Предлог Акционог Плана рада Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно за 2020. годину, од стране Радне групе је усвојен, а Социјално-економски савет општине Стара Пазова, ће овај предлог Акционог плана рада разматрати и донети одговарајући закључак на наредној седници СЕС-а.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић

Председавајући Радне групе:
Бошко Совиљ