• Prečítané: 9207x

Саопштење за јавност Социјално-економског савета – поводом одржане трибине у оквиру 13. Регионалног сајма привреде под називом: "Резултати борбе против сиве економије и рада на црно за период 2017-2019. година"

soc ekon savetДана 26. септембра 2019. године, са почетком у 14,00 часова одржана је Јавна трибина на тему: "Резултати борбе против сиве економије и рада на црно за период 2017-2019 година". Трибину је организирао локални Социјално-економски савет општине Стара Пазова, а одржана је у оквиру 13. регионалног Сајма привреде на компексима Базена у Новој Пазови.

О активностима НАЛЕД-а на сузбијању сиве економије за период 2017-2019 година, као и мерама и резултатима у спровођењу Националног програма за сузбијање сиве економије, говорио је Иван Радак, Шеф јединице за односе са јавношћу у Националној Алијанси за локални економски развој.

Ефекти примене Закона о инспекцијском надзору у борби против сиве економије, била је тема о којој је говорила Мирјана Дамјановић - начелник Одељења за контролу промета, спречавање нелојалне конкуренције и заштиту потрошача у Министарству трговине, туризма и телекомуникација РС.

О активностима и резултатима рада радне групе за сузбијање сиве економије, презентацију је одржао Драган Гајић, руководилац Радне групе за сузбијање сиве економије Министарства трговине, туризма и телекомуникација РС.

О активностима Уније послодаваца Војводине у борби противе сиве кономије у протеклом двогодишњем раздобљу, презентацију је одржала Миљана Стојшић Стојановска, директорица Уније послодаваца Војводине.

Деловање синдиката у заштита радника и борби против рада на црно, била је тема о којој је говорио Томислав Стајић - секретар Савеза самосталних синдиката Војводине.

Трибина је завршена у 15,30 часова.

Секретар СЕС-а:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући СЕС-а:
Раде Ерцег с.р.