• Prečítané: 11709x

Саопштење за јавност Социјално-економског савета поводом одржане јавне трибине на Регионалном сајму привреде

soc-ekon-savetДана 06. октобра 2017. године, са почетком у 13:00 часова одржана је Јавна трибина на тему: "Сви добијају кад сива економија губи". Трибина је одржана у оквиру 11. Регионалног Сајма привреде на компексима Базена у Новој Пазови.

О мерама и резултатима у спровођењу Националног програма за сузбијање сиве економије, говорио је Иван Радак, саветник за односе са јавношћу у Националној Алијанси за локални економски развој (НАЛЕДУ-у).

О ефектима и учинку Инспекције рада на сузбијању "рада на црно" испред Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, говорио је Владан Танасић - начелник Одељења инспекције рада у Сремској Митровици.

Примена Закона о инспекцијском надзору у борби против сиве економије, била је тема о којој је говорио Горан Мацура - начелник у сектору Тржишне инспекције – одељења за општи надзор Министарства трговине, туризма и телекомуникација РС.

У раду Трибине активно учешће узео је и Томислав Стајић - секретар Савеза самосталних синдиката Војводине, говорећи о штетним последицама сиве економије посматрано из угла синдиката.

О активностима Уније послодаваца Војводине у протеклом једногодишњем раздобљу говорио је Владимир Лалошевић - подпредседник Уније послодаваца Војводине за Срем.

Трибини су као гости присуствовали и Душан Петровић - секретар Социјално-економског Савета Републике Србије и Милина Тушјак - секретар Покрајинског Социјално-економског Савета.

Трибина је завршена у 14:30 часова.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући Савета:
Марина Љубинковић с.р.